Digest Ease - Trgovina CaliVita International

Go to content

Digest Ease

Digestive Enzymes
Poboljšanje varenja
100 tableta

Za poboljšanje varenja
na lageru
poboljšanje varenja
Aktivni sastojci Digest Ease su digestivni enzimi prirodnog porijekla koji podržavaju upotrebu hranjivih tvari. Mogu se pokazati kao velika pomoć u varenju uglavnom biljne hrane (posebno korisne za vegetarijance), kao iu slučaju promjene dnevne prehrane i količine obroka.
promocija popust 25% >>
strijela

Za poboljšanje varenja

PODRŠKA SISTEMU ZA VARENJE

Loše navike u ishrani, neadekvatna dijeta, stres i vještački prehrambeni sastojci mogu da opterete sistem za varenje. Aktivni sastojci u Digest Ease tabletama su prirodni digestivni enzimi koji potpomažu razlaganje i apsorpciju nutrijenata. Digestivni enzimi nisu samo korisni
nakon obilne večere i teških obroka! Imaju ulogu i u tretmanu različitih vrsta problema u vezi sa varenjem, kao i u ublažavanju problema nadimanja, nastalog usljed ishrane bogate vlaknima.

Kome preporučujemo?
 • Onima koji žele adekvatno da potpomognu rad sistemaza varenje
 • U slučaju čestog unosa hrane koja nadima
 • U slučaju problema u vezi sa varenjem
 • U slučaju disbioze

Da li ste znali da, termička obrada i zamrzavanje hrane smanjuje koncentraciju vitamina i minerala, i da uništava veliki dio enzima?
100 tableta

Upotreba:
U slučaju potrebe, ako ljekar drugačije ne odredi, 1 tableta tokom jela.

AKTIVNI SASTOJCI
Digest Ease aktivni sastav/tableta
Digezyme (multienzimi porijeklom iz gljivice Aspergillus oryzae) 100 mg
Pažnja! U slučaju ozbiljnih gastrointestinalnih oboljenja (npr. čir želuca), obavezno se posavjetovati sa ljekarom prije upotrebe ovog proizvoda!
Digest Ease je kompleks enzima biljnog porijekla za olakšanje i poboljšanje probave i razgradnju svih komponenti hrane (masti, bjelančevine, laktoza, celuloza, ugljikohidrati). Sprečava truljenje hrane i nastajanje probavnih plinova osiguravajući čist probavni trakt. U kombinaciji s drugim proizvodima (npr. Trimex) enzimi dodatno pospješuju proces mršavljenja. Multienzimski proizvod Digest Ease sadrži gljivice Aspergillus oryzae. U samo jednoj tableti nalaze se proteaza, amilaza, laktaza, lipaza, celulaza, pektinaza, fosfataza i nukleaza za lakše probavljanje hrane biljnog i životinjskog porijekla.

Enzimi su tvari koje pomažu odvijanje kemijskih procesa u organizmu, zbog čega ih se naziva i biokatalizatorima. Bjelančevine, masti i ugljikohidrati se pod utjecajem probavnih enzima razlažu na aminokiseline, masne kiseline i jednostavne šećere, koji su veličinom prikladni za resorpciju i iskorištavanje u ljudskom tijelu.

Probava započinje još u usnoj šupljini djelovanjem alfa-amilaze (ptijalin) na molekule škroba. Hrana se u želucu omekšava djelovanjem želučane kiseline (HCl), a u takvoj se kiseloj sredini aktivira i enzim pepsin koji pospješuje razlaganje makromolekula bjelančevina na aminokiseline. Gušterača luči mješavinu najvažnijih enzima za probavu bjelančevina, masti i ugljikohidrata. Složene molekule ugljikohidrata (škroba i glikogena) razgrađuju se pod djelovanjem amilaze, laktaze i saharaze na jednostavne šećere. Njihovom daljnjom razgradnjom do ugljičnog dioksida i vode oslobađa se energija nužna za životne procese. Žučne kiseline nužne su za probavu i resorpciju masti, kao i enzimi lipaze. Tako razgrađene molekule mogu se s vodom, vitaminima i elektrolitima lako resorbirati u crijevu. Zdravlje probavnog sustava je ključ za postizanje sveukupnog zdravlja organizma. Koliko je dobra naša probava toliko ćemo imati energije, a o tome ovisi i stanje duha i tijela kao i naša dugovječnost. Probavne smetnje javljaju se u svim dobnim skupinama.

Najčešći problemi vezani uz zdravlje probavnog sustava su loša probava, crijevne zaraze, nadimanje i upale (sindrom iritabilnog kolona, ulcerozni kolitis, gastritis, Chronova bolest), nepravilno pražnjenje crijeva (zatvor, proljev) itd.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Digest Ease - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  strijela
  Garancija najniže cijene
  Digest Ease
  Back to content