MagneZi B6 - Trgovina CaliVita International

Go to content

MagneZi B6

MagneZi B6
90 tableta

Upotreba:
1 tableta dnevno

MagneZi B6 aktivni sastojci/tableta:
Magnezij    100 mg
Cink    5 mg
Vitamin B6    5 mg
Magnezij + B6
MagneZi B6 – MANJE STRESA, VIŠE SNAGE

MagneZi B6 sadrži dobro poznat i koristan tim koji čine magnezij, vitamin B6 i cink, proizveden u lako svarljivom obliku, kao kompleksni preparat koji precizno potpomaže Vaše mišiće i nervni sistem.

U današnje užurbano vrijeme i uz ovaj brzi tempo života ljudski organizam je svakodnevno izložen raznim izazovima. Ako osjećate da ste na izmaku snaga, u globalnu mrežu CaliVita International je konačno stigao dugo očekivani MagneZi B6, kako bi Vam osigurao neophodnu pomoć tokom svakodnevnica punih opterećenja!

Trostruka snaga
Magnezij, u zemaljskim razmjerama, se po rasprostranjenosti nalazi na osmom, a u ljudskom organizmu na četvrtom mjestu.U ljudskom tijelu odraslih osoba se nalazi oko 25-30 g magnezija, od čega se oko 60% nalazi u kostima, a otpr. 40% u mekim tkivima.

Magnezij u organizmu učestvuje u mnogim biohemijskim procesima. Vrši aktivaciju više enzima, a naročito onih koji učestvuju u procesima proizvodnje energije. Ipak, najčešće se može naći u vidu minerala koji učestvuje u zaštiti nervnog sistema. Najčešći "pratilac" ovog minerala u dodacima ishrani je vitamin B6, koji pomaže efikasniju apsorpciju i ujedno učestvuje i u određenim procesima razgradnje i apsorpcije namirnica.

Ove dvije aktivne materije su idealno dopunjene sa cinkom, koji pored toga što je gradivni element više stotina enzima, učestvuje i u procesima funkcionisanja imunog sistema organizma.

Šta Vam nudi MagneZi B6?

Magnezij, vitamin B6 i cink su dobro poznati aktivni sastojci koji savršeno dopunjuju međusobno djelovanje, i koji se u preparatu nalaze u formi koja garantuje najefikasniju apsorpciju i koja je ciljano razvijena posebno za podršku funkcije mišićnog i nervnog sistema.

Djelovanje

Magnezij može doprinjeti uravnoteženijem funkcionisanju nervnog sistema, kao i održavanju zdravlja zuba i kostiju, kao i normalnom funkcionisanju mišićnog tkiva.Vitamin B6 ima važnu ulogu u metaboličkim procesima, u stvaranju krvi, u ćelijskoj diobi, a pored toga može doprinjeti i uravnoteženom funkcionisanju imunog i nervnog sistema.Cink ostvaruje antioksidantsko djelovanje za odbranu od štetnih oksidacionih procesa u organizmu.

Kome se preporučuje?
 • Sportistima i onima koji se podvrgavaju velikom fizičkom naporu
 • U slučaju intenzivnog gubitka tečnosti (npr. znojenjem),
 • U slučaju velikog mentalnog napora, tokom ispitnog perioda ili stresnih perioda na radnom mjestu
 • Osobama koje vode dinamičan život
 • U slučaju kada ishrana nije izbalansirana (nizak sadržaj povrća i voća, dijeta za mršavljenje, vegetarijanstvo),
 • Trudnicama i dojiljama
 • Osobama koje redovno konzumiraju alkohol
 • Svima koji žele dodatnu energiju u periodima kada umor preovladava.

PAŽNJA!
Korištenje preparata se ne preporučuje u slučaju bubrežnih tegoba! Preparat ne može da zamijeni uravnoteženu i raznovrsnu ishranu praćenu sa zdravim načinom života, kao ni terapije prepisane od ljekara.Nemojte prekoračiti preporučene količine!Držite van dohvata djece!

Da li ste znali istraživači tvrde da naše tijelo – u idealnom stanju – sadrži 25g magnezija od čega polovinu čuva u kostima? U slučaju deficijiencije magnezija tijelo koristi zalihe iz kostiju s ciljem osiguranja dovoljne količine magnezija u krvi.

Jedna tableta MagneZi B6 osigurava toliko magnezija kao 1 litra mlijeka!

Simptomi nedostatka magnezijuma mogu biti:
grčevi u mišićima, trzanje očnih kapaka, umor, nesanica, razdražljivost, problemi sa koncentracijom, kardiološki problemi.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content