SambuRex - Trgovina CaliVita International

Go to content
SambuRex
240 ml
4 x 240 ml SambuRex Pack

Upotreba:
1 čajna kašika (5 ml) dnevno ili prema savjetu stručnjaka.

SambuRex aktivni sastav/5 ml:
Vitamin C 100 mg
Cink 5 mg
Ekstrakt crne bobice zove (bazge) 5 000 mg
Prikladna biljna mješavina 130 mg
(Echinacea Purpurea ekstrakt, organska Echinacea Angustifolia
ekstrakt, organski Astragalus Membranaceus ekstrakt)
SambuRex Pack
SambuRex Pack
Tečno sredstvo za jačanje imuniteta
SambuRex je tekući proizvod koji sadrži iscrpine bazginih bobica, rudbekije i kozlinca. Ove biljke su najprirodnija zaštita i podrška imunološkom sustavu. Osobito ih preporučujemo djeci, starijima i rekonvalescentima, osobama oslabljenog imuniteta, sklonim prehladama, infekcijama dišnih putova, alergijama te slabokrvnim i kronično umornim osobama.

Bazga se proslavila u narodnoj medicini, a slavi ju i poznati njemački liječnik Knneip, najviše zbog njezine jedinstvene moći u liječenju prehlade, gripe i vrućice. Zbog toga je nekada svaka kuća obavezno u vrtu imala i drvo bazge. SambuRex je proizvod koji je otišao korak dalje jer sadrži te čudesne tamno plave bobice bazge u kombinaciji sa jakim protuvirusnim sredstvima današnjice. Plod bazge sadržava nekoliko svojstvenih tvari odgovornih za farmakološko djelovanje.

Poznati izraelski virolog Mumcuoglu prvi je otkrio mehanizam protuvirusnog djelovanja bazge, a to je sposobnost neutralizacije djelovanja glavne virusne poluge za prodor u stanice - hemaglutinina. Naime, niti jedan virus se ne može razmnožavati sam za sebe, za to mu je potrebna životinjska ili ljudska stanica. Hemaglutinin djeluje poput svrdla, bušeći staničnu opnu i omogućavajući da virus prodre u stanicu kako bi se počeo umnažati. Svaka ovakva prirodna tvar koja zaustavlja hemaglutinin bitno narušava virulentnost virusa, smanjuje vrijeme infekcije.

Dokazano je da osim na viruse gripe, bazga djeluje i na virus Herpes simplexa te još neke sojeve. Djelatne tvari bazginih bobica posjeduju i imuno-usmjeravajuće djelovanje kod zdravih, ali i kod osoba sa virusnim bolestima te onih kojima je imunološki sustav oslabljen.

Bobice bazge imaju i snažno antioksidativno djelovanje te smanjuju ukupnu razinu oksidativnog stresa. Posebno su korisne za zaštitu endotela krvnih žila.
Crvena rudbekija ili ehinacea jedna je od najpoznatijih biljaka u skupini onih koji jačaju naš imunitet, točnije takozvanu nespecifičnu obranu tijela. To znači da pojačava obrambeni odgovor organizma na sve strane i nepoželjne tvari. Ehinacea se posebno preporučuje kao zaštita od bakterija i virusa koji izazivaju upale gornjih dišnih putova, te se preporučuje kod gripe, prehlade, kašlja. Rudbekija potiče i proizvodnju stanica imuniteta izravno u koštanoj srži.

Kozlinac (Astragalus) je poznata biljka u kineskoj medicini koja ima protubakterijsko, protuupalno i imuno-stimulirajuće djelovanje. Kineska medicina koristi kozlinac kod rinitisa i nadražaja sluznice dišnih organa uslijed sezonske alergije. U kombinaciji sa ehinaceom vrlo je djelotvorno sredstvo u zaštiti od infekcija dišnih organa.

TEČNO SREDSTVO ZA JAČANJE IMUNOG
SISTEMA

Koncentrisana velika doza ekstrakta zove u kombinaciji sa biljnim kompleksom koji sadrži Ehinaceu, biljku koja je u upotrebi već vijekovima, kao i dodatnu količinu vitamina C i cinka. Sve u vidu ukusnog, tečnog preparata namijenjenog svim članovima porodice s ciljem dobre pripreme imunog sistema za hladne mjesece kad postoji rizik od gripa. Ne sadrži šećer, vještačke ukuse i vještačke boje.

Kome preporučujemo?
 • Zahvaljući tome što je u tečnom obliku, preporučuje se starijim osobama i onima koji imaju problema sa gutanjem, s ciljem jačanja imunog sistema
 • U slučaju obične prehlade ili gripa za ubrzanje procesa oporavka
 • U slučaju gušobolje ili kašlja, kao sredstvo za ublažavanje simptoma
 • Osobama koje se bore sa digestivnim tegobama, kao sredstvo za stimulaciju varenja
 • Ne sadrži alkohol, idealan preparat za djecu i vozače

Da li ste znali da se Astragalus već više od dvije hiljade godina koristi u zaštiti imunog sistema i povećanju nivoa vitalne energije (chi)?

Pažnja! Proizvod se ne preporučuje onima koji su alergični na ljekovitu biljku kstašicu (cruciferae), pacijentima koji boluju od autoimunih oboljenja i uzimaju lijekove za supresiju imunog sistema. Ne preporučuje se djeci mlađoj od tri godine. Period upotrebe ne treba da bude duži od osam nedjelja. Dobro promućkati prije upotrebe. Nakon otvaranja, čuvati u frižideru.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content