Immunaid - Trgovina CaliVita Bosna i Hercegovina

Go to content

Immunaid

Immunaid
Za jačanje imuniteta
180 kapsula

Za jačanje imuniteta sa mačjom kandžom
Količina na zalihama: 24
83.00 KM
slaba otpornostDokazani način da se odupre

Proizvod jača imunološki sistem, uključujući biljke mačija kandža, takođe poznat kao Vilcacora.

Posebno ćemo preporučiti tokom jesenje i zimske sezone da se spriječe prehlade, kao i nakon bolesti kako bi se ojačao imunitet.
promocija popust 25% >>
strijela

Mačja kandža

Za jačanje imuniteta sa mačjom kandžom

Komponente Mačja kandža i cink u preparatu ImmunAid značajno doprinose pravilnom funkcionisanju imunog sistema. Ova dva aktivna elementa međusobno pojačavaju efekte svojim sinergističkim zajedničkim djelovanjem. Naš imuni sistem igra odlučujuću ulogu u zaštiti organizma od raznoraznih oboljenja. A da bi imuni sistem besprijekorno funkcionisao, moramo ga čuvati i jačati. Koru, listove i korjenje Mačje kandže, Južno-Američki indijanci već više od 2000 godina koriste za lječenje mnogobrojnih oboljenja. Aktivne sastojke biljke je moderna nauka već uglavnom identifikovala, i tako su mehanizmi aktivnih materija danas već poznati. Jedan dio aktivnih materija posjeduje značajne antioksidantske osobine. Prema ispitivanjima, dokazana su sljedeća svojstva ove biljke: sprječavanje nastajanja zapaljenja, uništava viruse i štetne slobodne radikale. Glavne aktivne elemente čine razni alkaloidi, koji značajno pospješuju aktivnosti i stvaranje limfocita, kao i funkcije za odstranjivanje nečistoća, uzročnika i stranih tela. Za neke sastavne elemente mačje kandže se otkrilo i to, da imaju diuretička svojstva i smanjuju povišenu temperaturu, dok drugi pospješuju parasimpatične funkcije vegetativnog nervnog sistema, tj. pomažu u opuštanju. U Evropi je mačja kandža dospela u žižu javnosti zbog svojeg svojstva sprječavanja malignih oboljenja. Takođe su postignuti izuzetni rezultati u tretiranju simptoma oboljenja tumora. Cink, ima izuzetno značajanu ulogu u pravilnom radu imunog sistema, koja se ne može zameniti ni jednim drugim oligo elementom. Naučno je dokazana činjenica, da što manje cinka ima neko u organizmu, to mu je slabiji imuni sistem. To rezultira mnogo većom mogućnošću za zarazama. Cink pospešuje aktivnost i stvaranje elemenata koji igraju ulogu u radu imunog sistema organizma. Te zaštitne ćelije (“jedu” uzročnike i strana tijela, i tako ih onesposobljavaju) i „memorijske ćelije” (limfociti, koji se stvaraju nakon prvog susreta sa bakterijama i virusima) prilikom ponovnog susreta prepoznavaju napadače, i tada bezuslovno pokreću specifične ćelije-ubice, tj. stvaranje antitjela.


Kome se preporučuje?

Kome preporučujemo?
 • Osobama koje su u potrazi za efikasnom imunološkom zaštitom tokom perioda kada je česta pojava bolesti
 • S ciljem suplementacije tretmana upale zglobova*

Da li ste znali da se mačija kandža već vijekovima koristi u Amazoniji za liječenje različitih
vrsta tumora, autoimunih bolesti i oboljenja sistema za varenje?

* Antiinflammatory actions of cat’s claw: the role of NF-kappaB - Sandoval-Chacón M, et al, Aliment Pharmacol Ther. 1998 Dec;12(12):1279-89.
180 kapsula

Upotreba
1 kapsula dnevno ili po preporuci ljekara

Aktivni sastojciAKTIVNI SASTOJCI
ImmunAid aktivni sastav/kapsula:
Prah biljke mačija kandža 400 mg
Cink glukonat 3 mg
Pažnja! Ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja. U slučaju bolesti sistema za varenje i svim ostalim slučajevima kada postoji slična sumnja, molimo Vas da se posavjetujete sa svojim ljekarom. Ne preporučuje se primjena preparata sa mačijom kandžom uz uzimanje lijekova za supresiju imunog sistema.
Ako imunitet organizma opada, postaje osjetljiviji na štetne efekte mikroorganizama. Zato je dobro da unapredite svoje telo koristeći vredne sastojke.

ImmunAid je biljno-mineralni kompleks aktivnih sastojaka koji sadrži jačinu mačje kandže i cinka.

Kako funkcionišu sastojci ImmunAida?

 • podržavaju imunološki sistem (mačji kandž, cink)
 • štiti ćelije od štetnog djelovanja slobodnih radikala (cink)
 • učestvuje u procesu ćelijske deobe (cink)
 • promoviše zdravu kožu, kosu, nokte i strukturu kosti (cink)
 • pomoć u pravilnoj sintezi DNK (cink)
 • osigurati pravilnu ravnotežu kiselinsko-baznog organizma (cink)

Mačja kandža (vilcacora) se smatra jednom od najefikasnijih supstanci koje podržavaju imuni sistem.

Koga posebno preporučujemo?
 • Osobe koje traže kontinuiranu i efikasnu zaštitu imunološkog sistema, posebno u jesen i zimu.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Immunaid - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  strijela
  Garancija najniže cijene
  Immunaid
  Back to content