Pro Selenium - Trgovina CaliVita International

Go to content

Pro Selenium

Pro Selenium
60 tableta

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 2-4 tablete dnevno.

Pro Selenium aktivni sastav/ tableta:
Selen 50 mcg
Selen
Preparat koji sadrži selen. Esencijalni oligoelement sa antioksidantnim dejstvom, koji pomaže prevenciju civilizacijskih bolesti. Njegov helatni oblik obezbeđuje dobru iskoristljivost.

Selen igra važnu ulogu u očuvanju zdravlja i usporava starenje tkiva. Neutrališe dejstvo nekolicine kancerogenih materija. Važan je za funkcionisanje pankreasa i za elastičnost tjelesnih tkiva. Njegovo uzimanje se posebno preporučuje ženama u periodu menopauze, jer ublažuje toplotne valunge poboljšava opšte osjećanje. Međutim, muškarci imaju još veću potrebu za selenom, jer se njegova velika količina koncentriše u mošnicama i zajedno sa spermom se izlučuje iz njihovog organizma. Selen i vitamin E, uzajamno jačajući dejstvo (sinergija), potpomažu zdravo funkcionisanje srca i stvaranje antitjela.

Savremeni pomoćnik.

PREPARAT SELENA
Selen svojim jakim antioksidantnim efektom potpomaže zaštitu ćelija i tkiva od štetnog uticaja slobodnih radikala, dok istovremeno doprinosi i zaštiti imunog sistema i normalnom funksionisanju štitne žlijezde. Također, igra ulogu u očuvanju zdravlja kože i noktiju.

Kome preporučujemo?
• Svima koji su u potrazi za jakom antioksidantnom zaštitom
• Pušačima
• Ljudima koji pate od hipertiroidizma
• Muškarcima s ciljem povećanja plodnosti
• Za suplementaciju tretmana protiv visokog nivoa holesterola
• Osobama koje slijede striktnu vegansku dijetu, imajući u vidu da njihova ishrana ne sadrži prehrambene proizvode životinjskog porijekla koji se smatraju dobrim izvorima selena
• Za suplementaciju terapije protiv zapaljenskih procesa u tijelu, posebno u slučaju artritisa.

Simptomi nedostatka selena mogu da uključuju: oslabljen imuni sistem, smanjenu efikasnost štitne žlijezde, slabost mišića i umor.

Da li ste znali da su istraživanja pokazala da postoji veza između rizika od opadanja kognitivnih sposobnosti tokom starenja, Alchajmerove bolesti i deficijencije selena?*

Jedna tableta Pro-seleniuma ima selena kao 3 jajeta ili 1 konzerva tune!

*Cognitive decline is associated with systemic oxidative stress: the EVA study. Etude du Vieillissement Artériel - Berr C, Balansard B, Arnaud J, Roussel AM, Alpérovitch A, J Am Geriatr Soc. 2000 Oct;48(10):1285-91.

7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content