White Willow - Trgovina CaliVita International

Go to content

White Willow

White Willow
100 kapsula

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 6 puta dnevno po 2-3 kapsule (ali maksimalno 18 kapsula na dan) za odrasle. Djeca mogu uzeti najviše po 1 kapsulu na svakih 4 sata.

White Willow aktivni sastav/kapsule:
Kora bijele vrbe 400 mg
Kora bijele vrbe sa salicinom
Preparat koji sadrži prah kore bijele vrbe. Njegovi prirodni dejstveni principi imaju antiinflamatorno i analgetičko dejstvo.

U narodnoj medicini kora bijele vrbe (Salix alba) koristi se još od prastarih vremena. Poznata je kao sredstvo protiv bolova i groznice, sredstvo za jačanje i pročišćavanje krvi a u prokuhanom obliku se koristi i protiv unutrašnjih krvarenja, katara želuca i crijeva, reume, bolova u zglobovima i upale mokraćne bešike. Efikasna je u ublažavanju tegoba jetre, bubrega i srca. Kineski ljekari su još prije više milenijuma koristili koru bijele vrbe za ublažavanje bolova. Dioskorid je u I vjeku prvi prepoznao blagotvorno dejstvo vrbe, a jedan vijek kasnije se i čuveni rimski ljekar Galen zanimao za ljekovitu snagu ove biljke. Savremena nauka takođe priznaje dejstvo bijele vrbe na ublažavanje groznice i njeno adstringentno dejstvo. Salicin, koji se nalazi u kori bijele vrbe djeluje selektivno: kako pokazuju istraživanja, ona blokira prostaglandine u želucu i crijevima, pa prllikom njene upotrebe rijetko dolazi do pojave blagih tegoba u želucu i crijevima. Prošavši kroz želudac i crijeva, salicin se transformiše u jetri i ispoljava blagotvorno dejstvo.

Oslobođeni od bola.

KORA BIJELE VRBE SA SALICILNOM KISELINOM
Glavni aktivni sastojak kore bijele vrbe, salicil ili salicilna kiselina ima djelovanje kao acetilsalicilna kiselina nakon što se transformiše u jetri, a također je poznata i kao glavni sastojak Aspirina. Salicilna kiselina ima dobro poznato djelovanje protiv temperature i može da posluži i za prevenciju stvaranja krvnih ugrušaka. Odgovarajuća količina kore bijele vrbe može da eliminiše negativne efekte koje neki preparati koji sadrže salicilnu kiselinu mogu da imaju na želudac.

Kome preporučujemo?
  • Osobama koje očekuju efikasnost od lijekova bez nepoželjnih sporednih efekata,
  • S ciljem suplementacije tretmana za artritis,
  • S ciljem podrške prevenciji tromboze, imajući u vidu da aktivni sastojak kore bijele vrbe, salicilna kiselina, umanjuje rizik od razvoja krvnih ugrušaka.

Da li ste znali da, je ekstrakt kore bijele vrbe u upotrebi već vijekovima, kao sredstvo za tretiranje groznica i zapaljenskih stanja, a i kao sredstvo za ublažavanje bola? Hemijskom izmjenom njenih aktivnih sastojaka naučnici su otkrili acetilsalicilnu kiselinu, koja je postala prvi “hit” u istoriji lijekova.*

Pažnja! Uvijek se tačno pridržavati preporučene doze! Proizvod nije za djecu i adolescente, niti za osobe kojima se ne preporučuje unos preparata koji sadrže salicilnu kiselinu. Izbjegavati upotrebu tokom trudnoće i dojenja.

*Early drug discovery and the rise of pharmaceutical chemistry - Jones AW., Drug Test Anal. 2011 Jun;3(6):337-44
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content