Calivita URX - Trgovina CaliVita Bosna i Hercegovina

Go to content

Calivita URX

URX
Ostali proizvodi Calivita
60 kapsula

Protiv urinarnih infekcija
Količina na zalihama: 83
60.50 KM
žena na sneguPodrška urinarnom sistemu

URX je odlična pomoć u bolestima kao što su funkcionalni poremećaji i male infekcije urinarnog trakta.
promocija popust 25% >>
strijela

Protiv urinarnih infekcija

Protiv urinarnih infekcija


URX   90 tableta
Da li ste i Vi podložni prehladama? Upoznajte se sa URX-om, prvim proizvodom CaliVite koji smo razvili za sveobuhvatnu zaštitu urinarnog trakta, koji je posebno namijenjen Vama!
Značaj zaštite urinarnog trakta
Bešika, bubrezi i mokraćni kanal koji ih spaja, kao i uretra koja kreće od bešike zajedno čine urinarni trakt. Ukoliko se ne oblačimo u skladu sa vremenskim uvjetima, ili duže vrijeme sjedimo ili stojimo na hladnoj površini, tjelesna temperatura opada, cirkulacija se usporava i to sve olakšava patogenim materijama da se nastane u urinarnom traktu. Unošenje nedovoljne količine tečnosti može uticati na pogoršanje situacije, a također, i zadržavanje mokrenja negativno utiče na zdravlje urinarnog trakta.


Na koji način URX daje kompleksnu zaštitu?
Formula sadrži kompleksnu mješavinu vrijednih sastojaka  poput brusnice, breze, koprive potočarke, medvjeđeg grožđa, D-manoze i vitamina C. Odabiru ovih sastojaka je prethodio proces pažljivo vršenog ispitivanja, tokom kojeg je posvećena posebna pažnja procesima zaštite zdravlja urinarnog trakta.
Djelovanje
Brusnica osim što sprečava prijanjanje bakterija na zidove mokraćne bešike, može povoljno uticati i na pH vrijednost mokraće, doprinoseći time očuvanju zdravlja mokraćnih puteva.Molekuli D-manoze su u stanju da vežu one segmente bakterije E. coli, kojim se priljepljuje za zidove urinarnog trakta, i na taj način ih "prikivajući" uz sebe odstranjuju iz organizma.*C S Edén and H A Hansson: Escherichia coli pili as possible mediators of attachment to human urinary tract epithelial cells. Infect Immun. 1978 July; 21(1): 229–237.


Kome se preporučuje?


Kopriva, zahvaljujući svom blagom diuretičkom svojstvu, može doprinjeti očuvanju zdravlja bubrega i zdravom funkcionisanju donjeg dijela urinarnog trakta.Svim ovim aktivnim sastojcima su zbog svog dodatno blagotvornog uticaja dodati još i breza, medvjeđe grožđe, potočarka, kao i vitamin C.
Kome se preporučuje?
Osobama koje su podložne prehladama, Osobama koje često borave u bazenima, Osobama koje su sklone da se ne oblače u skladu sa vremenskim uvjetima, Osobama koje ne unose dovoljne količine tečnosti, Za sve one, kojima je zaštita urinarnog trakta važna

PAŽNJA!
Preparat ne može da zamijeni uravnoteženu i raznovrsnu ishranu praćenu sa zdravim načinom života, kao ni terapije prepisane od  ljekara.Nemojte prekoračiti preporučene količine!
Držite van dohvata djece!


URX – 90 tableta

Aktivni sastojci po tableti:
D-Manoza             150 mg
Ekstrakt brusnice (std. 30% polifenola)                                100 mg
Vitamin C              20 mg
Ekstrakt lista potočarke 4:1                                                    17 mg
Ekstrakt lista koprive    (std.1% silicilna kiselina)                                           100 mg
Ekstrakt lista breze 4:1          30 mg
Ekstrakt lista medvjeđeg grožđa 4:1                                              100 mg

Upotreba: 2-4 tablete dnevno


Kome se preporučuje?
Osobama koje su podložne prehladama, Osobama koje često borave u bazenima, Osobama koje su sklone da se ne oblače u skladu sa vremenskim uvjetima, Osobama koje ne unose dovoljne količine tečnosti, Za sve one, kojima je zaštita urinarnog trakta važna


Da li ste znali da većinu urinarnih infekcija izaziva E. Coli bakterija? D-manoza se vezuje za E. coli i na taj način je izbacuje iz organizma zajedno sa mokraćom.*

* C S Edén and H A Hansson: Escherichia coli pili as possible mediators of attachment to human urinary tract epithelial cells. Infect Immun. 1978 July; 21(1): 229–237.
60 kapsula

Upotreba
2 - 4 kapsule dnevno

Aktivni sastojciAKTIVNI SASTOJCI
URX aktivni sastav/tableta:
D-Manoza 150 mg
Ekstrakt brusnice 12:1 (std. 30% polyphenols) 100 mg
Vitamin C 20 mg
Ekstrakt lista potočarke 4:1 17 mg
Ekstrakt lista koprive 4:1 100 mg
(std. 1% silicilc acid)
Ekstrakt lista breze 4:1 30 mg
Ekstrakt lista medvjeđeg grožđa 4:1 100 mg
PAŽNJA!
Preparat ne može da zamijeni uravnoteženu i raznovrsnu ishranu praćenu sa zdravim načinom života, kao ni terapije prepisane od  ljekara. Nemojte prekoračiti preporučene količine!
Držite van dohvata djece!
Sveobuhvatna podrška urinarnom sistemu

URX proizvod dopunjuje dnevnu ishranu sa jedinstvenim, prirodnim biljnim sastojcima: ekstraktom buchu lista, ekstraktom lišća lišća, koji podržava pravilno funkcionisanje urinarnog trakta, ekstraktom koprive listova koji podržavaju funkcije izlučivanja bubrega i, slično vitaminu C, blagotvoran učinak na imuni sistem. Međutim, to nije sve - kompozicija sadrži i vrijedan ekstrakt iz plodova velike brusnice, ekstrakt listova potočarke i D-manozu.

Da li ste ikada iskusili stalnu potrebu da posetite toalet, a zatim i bol, peckanje? Ko je nekada živeo, zna koliko je taj osećaj krajnje neugodan.

Procenjuje se da će oko 50% žena i 12% muškaraca doživjeti epizodu infekcije urinarnog trakta tokom svog života. Rizik od razvoja infekcije urinarnog trakta se povećava posebno u ljeto i jesen i zimu.

Uzroci:
 • Previše lagan oblog, posebno hlađenje stopala i bubrega
 • Tesno donje rublje od umjetnih vlakana
 • Uske hlače, tajice
 • Neprikladna higijena intimnih mjesta
 • Upotreba javnih toaleta
 • Upotreba parfimisanih higijenskih proizvoda za intimna mjesta
 • Česti intimni kontakti, naročito slučajni
 • Mokar kostim
 • Sedi na mokrom
 • Suspenzija urina (npr. Tokom putovanja, kupovine)
 • Nedostatak dovoljnog unosa tečnosti

Za koga posebno preporučujemo URX Calivita?
 • ljudi koji žele da pomognu pravilnom funkcionisanju mokraćnog sistema
 • često koriste bazene i kupke
 • izložena hipotermiji
 • davanje tijela premali tekućini
 • sa čestim intimnim kontaktima

Da li ste znali da: kod 30-44% žena nakon prvog incidenta sa urotrijskim sistemom, simptomi se ponavljaju za 3 mjeseca, u gotovo pola - za 12 mjeseci?
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  URX - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  strijela
  Garancija najniže cijene
  URX
  Back to content