Calivita URX - Trgovina CaliVita International

Go to content

Calivita URX

URX
60 kapsula

Upotreba:
2 - 4 kapsule dnevno

URX aktivni sastav/tableta:
D-Manoza 150 mg
Ekstrakt brusnice 12:1 (std. 30% polyphenols) 100 mg
Vitamin C 20 mg
Ekstrakt lista potočarke 4:1 17 mg
Ekstrakt lista koprive 4:1 100 mg
(std. 1% silicilc acid)
Ekstrakt lista breze 4:1 30 mg
Ekstrakt lista medvjeđeg grožđa 4:1 100 mg
Protiv urinarnih infekcija
Da li ste i Vi podložni prehladama? Upoznajte se sa URX-om, prvim proizvodom CaliVite koji smo razvili za sveobuhvatnu zaštitu urinarnog trakta, koji je posebno namijenjen Vama!

PROTIV URINARNIH TEGOBA
URX je kompleksni preparat sa D-manozom i brusnicom, kao i ekstraktom diuretičkih i antibakterijskih biljaka, koje osiguravaju kompleksnu zaštitu urinarnog trakta. Preporučujemo uzimanje  ovog proizvoda i zbog prevencije i kao suplement u okviru propisane terapije.

Značaj zaštite urinarnog trakta
Bešika, bubrezi i mokraćni kanal koji ih spaja, kao i uretra koja kreće od bešike zajedno čine urinarni trakt. Ukoliko se ne oblačimo u skladu sa vremenskim uvjetima, ili duže vrijeme sjedimo ili stojimo na hladnoj površini, tjelesna temperatura opada, cirkulacija se usporava i to sve olakšava patogenim materijama da se nastane u urinarnom traktu. Unošenje nedovoljne količine tečnosti može uticati na pogoršanje situacije, a također, i zadržavanje mokrenja negativno utiče na zdravlje urinarnog trakta.

Na koji način Calivita URX daje kompleksnu zaštitu?
Formula sadrži kompleksnu mješavinu vrijednih sastojaka  poput brusnice, breze, koprive potočarke, medvjeđeg grožđa, D-manoze i vitamina C. Odabiru ovih sastojaka je prethodio proces pažljivo vršenog ispitivanja, tokom kojeg je posvećena posebna pažnja procesima zaštite zdravlja urinarnog trakta.

Djelovanje
Brusnica osim što sprečava prijanjanje bakterija na zidove mokraćne bešike, može povoljno uticati i na pH vrijednost mokraće, doprinoseći time očuvanju zdravlja mokraćnih puteva.Molekuli D-manoze su u stanju da vežu one segmente bakterije E. coli, kojim se priljepljuje za zidove urinarnog trakta, i na taj način ih "prikivajući" uz sebe odstranjuju iz organizma.*C S Edén and H A Hansson: Escherichia coli pili as possible mediators of attachment to human urinary tract epithelial cells. Infect Immun. 1978 July; 21(1): 229–237.

Kopriva, zahvaljujući svom blagom diuretičkom svojstvu, može doprinjeti očuvanju zdravlja bubrega i zdravom funkcionisanju donjeg dijela urinarnog trakta.Svim ovim aktivnim sastojcima su zbog svog dodatno blagotvornog uticaja dodati još i breza, medvjeđe grožđe, potočarka, kao i vitamin C.

Kome se preporučuje?
Osobama koje su podložne prehladama, Osobama koje često borave u bazenima, Osobama koje su sklone da se ne oblače u skladu sa vremenskim uvjetima, Osobama koje ne unose dovoljne količine tečnosti, Za sve one, kojima je zaštita urinarnog trakta važna


Da li ste znali da većinu urinarnih infekcija izaziva E. Coli bakterija? D-manoza se vezuje za E. coli i na taj način je izbacuje iz organizma zajedno sa mokraćom.*

PAŽNJA!
Preparat ne može da zamijeni uravnoteženu i raznovrsnu ishranu praćenu sa zdravim načinom života, kao ni terapije prepisane od  ljekara.Nemojte prekoračiti preporučene količine!
Držite van dohvata djece!

* C S Edén and H A Hansson: Escherichia coli pili as possible mediators of attachment to human urinary tract epithelial cells. Infect Immun. 1978 July; 21(1): 229–237.


7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content