Liver Aid - Trgovina CaliVita Bosna i Hercegovina

Go to content

Liver Aid

Liver Aid
Ostali proizvodi Calivita
100 tableta

Zaštita jetre sa šarenim čkaljem
Količina na zalihama: 79
102.50 KM
Liver Aid na jetri
promocija popust 25% >>
strijela

holin, čičak i aminokiseline na jetri

Zaštita jetre sa šarenim čkaljem

Kompleksan proizvod za zaštitu jetre koji sadrži aminokiseline i oligoelemente. Posebno se preporučuje osobama koje redovno uzimaju lijekove ili alkohol.


Kome se preporučuje?

Jetra je centar metabolizma ugljenih hidrata, masti i bjelančevina. Sinteza i razgradnja aminokiselina se takođe djelimično odvija u jetri. Ovaj organ je odgovoran i za proizvodnju krvi. Jetra učestvuje u regulisanju nivoa šećera u krvi. Neutralizacija toksičnih materija koje se nakupljaju tokom metaboličkih procesa takođe je zadatak jetre. Funkcionalne smetnje koje nestaju usljed oboljenja jetre neposredno utiču na pomenute procese. Međutim, klinički simptomi se javljaju samo u slučaju ozbiljnijeg oštećenja jetre, ali njeno zamašćenje, koje rezultira cirozom, započinje već znatno ranije. Činioci koji prouzrokuju oštećenje jetre mogu bili: trovanje hemijskim sredstvima, stalno uzimanje lijekova, neumjerena potrošnja alkohola i virusne infekcije. Arginin i druge aminokiseline štite jetru. One pomažu jetri u obavljanju njenog zadatka na detoksikaciji i pomažu joj da neutrališe štetne i toksidne nusproizvode metaboličkih procesa u našem organizmu. Arginin sa smatra i dejstvenim principom koji pojačava potenciju.

Podrška jetri.


Jetra je jedan od najaktivnijih organa u ljudskom tijelu: razlaže štetne materije koje dospijevaju u organizam i osiguravaju detoksikaciju, zbog čega je zaštita jetre od posebne važnosti. Čičak je najpopularnija biljka za zaštitu jetre, čiji ekstrakt može efikasno da potpomogne samodetoksikaciju jetre i njenu regeneraciju. Aminokiseline koje sadrže sumpor, kao što su metionin i cistein, također poboljšavaju sposobnost jetre da samu sebe izliječi. Hrom može da olakša opterećenje jetre poboljšanjem metabolizma ugljenih hidrata.

Kome i zašto preporučujemo?
 • Osobama koje uzimaju lijekove koji oštećuju jetru
 • Kao suplement u tretmanu za oštećenje jetre izazvano alkoholom
 • Kao suplement u tretmanu oštećenja jetre izazvanog virusom
 • Osobama koje su na radnom mjestu izložene supstancama koje mogu da izazovu ekstremni napor jetre u obavljanju funkcije detoksikacije

Da li ste znali da sjeme čička sadrži 70-80% silimarina, aktivnog sastojka koji je jedan od
najčešćih komponenti mnogih lijekova za jetru?
100 tableta

Upotreba
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 3-6 tableta dnevno.

Aktivni sastojciAKTIVNI SASTOJCI
Liver Aid aktivni sastav/kapsula:
L-Arginine 100 mg
L-Cysteine 100 mg
L-Ornithine 100 mg
Methionin 100 mg
Alpha-Ketoglutarna kiselina 100 mg
L-karnitine 50 mg
Holin 25 mg
Silymarin ekstrakt 15 mg
Alpha-lipoična kiselina 12,5 mg
Hrom 25 mcg
Selen 10 mcg
Ne prekoračujte preporučenu količinu za potrošnju tokom dana. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena (zamena) za raznovrsnu ishranu. Uravnotežen način ishrane i zdrav način života su važni za funkcionisanje organizma. Nemojte koristiti proizvod ako vanjska zaštitna folija nedostaje ili je oštećena.

Kontraindikacije: Preosetljivost na sastojke preparata, trudnice, dojilje, osobe koje pate od šizofrenije i herpesa.

Upozorenje: Ljudi sa sklonošću alergiji, uzimajući medicinske preparate, koji imaju zdravstvene probleme pre primene preparata treba da se konsultuju sa lekarom.

Uvjeti skladištenja: proizvod treba skladištiti zatvoreno, na suhom i hladnom mjestu. Dodaci ishrani trebaju se skladištiti na način koji je nedostupan maloj djeci.

Kapsule jetre


Liver Aid podržava regeneraciju jetrenih ćelija zahvaljujući aminokiselinama koje sadrže sumpor (metionin, cistin, cistein), i štiti jetra preko amino kiselina kao što su arginin i ornitin. Ostali vrijedni sastojci su krom, karnitin, selen i mlijeko čička.

Jetra

Jedan od najsloženijih i vitalnih organa u telu. Deluje kao moćna fabrika koja proizvodi supstance važne za život, kao i postrojenja za preradu i tretman tela. Iz tog razloga, njena zaštita zahtijeva posebnu pažnju.

Jetra je najveća i, sa stanovišta metabolizma, najkompleksniji organ našeg tela. Većina procesa razgradnje i pročišćavanja je u jetri. Istovremeno se sintetiše nekoliko važnih supstanci za telo (npr. Proteini, vitamin A, žuč, neke supstance odgovorne za koagulaciju krvi, itd.). Štaviše, jetra deluje kao važno skladište vitamina. Tokom našeg života, telo se suočava sa brojnim faktorima koji imaju destruktivne efekte na jetru. To uključuje neke hemijske supstance, npr. Pesticide, boje za kosu, rastvarače, lijekove (neke antibiotike) kao i prekomjernu konzumaciju alkohola.

Prirodni dodatak jetri

Moderni preparati koji sadrže aktivne sastojke koji podržavaju funkciju jetre mogu pružiti izvanrednu podršku u održavanju njihovog zdravlja. Aid jetre dopunjuje dijetu među ostalima u holinu, koji podržava pravilno funkcionisanje jetre, doprinosi održavanju normalnog metabolizma masti i homocisteina. Ekstrakt silimarina blagotvorno deluje na funkcije jetre, podupire probavu i čisti organizam. S druge strane, hrom doprinosi održavanju pravilnog metabolizma makronutrijenata (masti, ugljenih hidrata, proteina) i selena kao efikasnog antioksidansa, učestvuje u pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema. Proizvod sadrži i aminokiseline: L-arginin, L-cistein, L-ornitin, metionin, L-karnitin, alfa-ketoglutarnu kiselinu, alfa-lipoičnu kiselinu.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Liver Aid - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  strijela
  Garancija najniže cijene
  Liver Aid
  Back to content