Liver Aid - Trgovina CaliVita International

Go to content
Liver Aid
100 kapsula

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 3-6 tableta dnevno.

Liver Aid aktivni sastav/kapsula:
L-Arginine 100 mg
L-Cysteine 100 mg
L-Ornithine 100 mg
Methionin 100 mg
Alpha-Ketoglutarna kiselina 100 mg
L-karnitine 50 mg
Holin 25 mg
Silymarin ekstrakt 15 mg
Alpha-lipoična kiselina 12,5 mg
Hrom 25 mcg
Selen 10 mcg
Zaštita jetre sa šarenim čkaljem
Kompleksan proizvod za zaštitu jetre koji sadrži aminokiseline i oligoelemente. Posebno se preporučuje osobama koje redovno uzimaju lijekove ili alkohol.

Jetra je centar metabolizma ugljenih hidrata, masti i bjelančevina. Sinteza i razgradnja aminokiselina se takođe djelimično odvija u jetri. Ovaj organ je odgovoran i za proizvodnju krvi. Jetra učestvuje u regulisanju nivoa šećera u krvi. Neutralizacija toksičnih materija koje se nakupljaju tokom metaboličkih procesa takođe je zadatak jetre. Funkcionalne smetnje koje nestaju usljed oboljenja jetre neposredno utiču na pomenute procese. Međutim, klinički simptomi se javljaju samo u slučaju ozbiljnijeg oštećenja jetre, ali njeno zamašćenje, koje rezultira cirozom, započinje već znatno ranije. Činioci koji prouzrokuju oštećenje jetre mogu bili: trovanje hemijskim sredstvima, stalno uzimanje lijekova, neumjerena potrošnja alkohola i virusne infekcije. Arginin i druge aminokiseline štite jetru. One pomažu jetri u obavljanju njenog zadatka na detoksikaciji i pomažu joj da neutrališe štetne i toksidne nusproizvode metaboličkih procesa u našem organizmu. Arginin sa smatra i dejstvenim principom koji pojačava potenciju.

Podrška jetri.

Jetra je jedan od najaktivnijih organa u ljudskom tijelu: razlaže štetne materije koje dospijevaju u organizam i osiguravaju detoksikaciju, zbog čega je zaštita jetre od posebne važnosti. Čičak je najpopularnija biljka za zaštitu jetre, čiji ekstrakt može efikasno da potpomogne samodetoksikaciju jetre i njenu regeneraciju. Aminokiseline koje sadrže sumpor, kao što su metionin i cistein, također poboljšavaju sposobnost jetre da samu sebe izliječi. Hrom može da olakša opterećenje jetre poboljšanjem metabolizma ugljenih hidrata.

Kome i zašto preporučujemo?
 • Osobama koje uzimaju lijekove koji oštećuju jetru
 • Kao suplement u tretmanu za oštećenje jetre izazvano alkoholom
 • Kao suplement u tretmanu oštećenja jetre izazvanog virusom
 • Osobama koje su na radnom mjestu izložene supstancama koje mogu da izazovu ekstremni napor jetre u obavljanju funkcije detoksikacije

Da li ste znali da sjeme čička sadrži 70-80% silimarina, aktivnog sastojka koji je jedan od
najčešćih komponenti mnogih lijekova za jetru?
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content