Vein Protex - Trgovina CaliVita International

Go to content

Vein Protex

Vein Protex
60 kapsula

Upotreba:
1 kapsula dnevno

Vein ProteX aktivni sastav/tableta:
Vitamin C 250 mg
Methyl-Sulfonyl-Methane (MSM) 150 mg
Oligomerni Proantocianidinski Kompleks
100 mg
(Ektrakt sjemena grožđa)
Ekstrakt đumbira (st. 40% gingerols) 66,6 mg
Kurkuma (std. 95% curcuminoids) 50 mg
Hesperidinski kompleks 15 mg
Očuvanje zdravlja vena
Uslijed dugog stajanja ili sjedenja kod mnogih se javlja osjećaj težine, napetosti ili bola.Mnogima je svakodnevno višečasovno stajanje ili sjedenje (npr. prosvjetni radnici, frizeri, hirurzi, radnici u kancelarijama i sl.) sastavni dio posla. Preparat Vein ProteX može pomoći kod ovakvih slučajeva i specijalno je formulisan za očuvanje zdravlja vena.Veliki dio svog života provodimo na noga- ma i zbog toga bi trebalo da posvetimo posebnu pažnju svojim nogama. Nije samo čisto pitanje estetskog izgleda, već dugotrajano naprezanje nogu može izazvati značajan zamor nogu, čiji su prvi znaci oticanje, bol i osjećaj težine u nogama.

SREDSTVO ZA ZAŠTITU VENA
Antioksidanti igraju posebnu ulogu u zaštiti vena, imajući u vidu da su arteroskleroza i druge bolesti najčešće posljedica štetnih uticaja slobodnih radikala. Vein ProteX je proizvod baziran na antioksidantima sa aktivnim sastavma koji ojačavaju i štite vene. Aktivni sastav izdvojeni iz sjemena grožđa, dopunjeni hesperidinskim kompleksom, bore se zajedničkim snagama protiv slobodnih radikala. A đumbir i kurkuma, s druge strane, su i u narodnoj medicini veoma poznati po tome što stimulišu cirkulaciju.

Tegobe mogu biti i teže ukoliko je prisutna i gojaznost, nošenje neudobne obuće(moderna obuća). Nismo svjesni koliko  je težak posao koji naše vene svakodnevno obavljaju.Vene pumpaju krv iz koje je potrošen kisik i to protiv gravitacije da bi došla do srca. Dnevna količina te krvi dostiže čak i 7000 litara. Za zdravlje svojih vena možemo učiniti nekoliko praktičnih stvari čija se primjena karakteriše kao spoljašnja (tuširanje hladnom vodom, masiranje,podizanje na jastuke), i ove stvari primjenjujemo tek kada već osjećamo neke od navedenih tegoba. Primjena ovih metoda nije sporna, ali treba da razmišljamo i o prevenciji. Aktivni sastojci VeinProteXa potpomažu održanje zdravlja I zdravog funkcionisanja vena.koji naše vene svakodnevno obavljaju.Vene pumpaju krv iz koje je potrošen kisik i to protiv gravitacije da bi došla do srca. Dnevna količina koji naše vene svakodnevno obavljaju.Vene pumpaju krv iz koje je potrošen kisik i to protiv gravitacije da bi došla do srca.Dnevna količina te krvi dostiže čak i 7000 litara.

Za zdravlje svojih vena možemo učiniti nekoliko praktičnih stvari čija se primjena karakteriše kao spoljašnja (tuširanje hladnom vodom,masiranje, podi- zanje na jastuke), i ove stvari primjenjujemo tek kada već osjećamo neke od navedenih tegoba. Primjena ovih metoda nije sporna, ali treba da razmišljamo i o prevenciji. Aktivni sastojci VeinProteXa potpomažu održanje zdravlja I zdravog funkcionisanjavena.nekoliko prakticnih stvari čija se primjena karakteriše kao spoljašnja(tuširanje hladnom vodom, masiranje, podiza nje na jastuke), i ove stvari primjenjujemo tek kada već osjećamo neke od navedenih tegoba. Primjena ovih metoda nije sporna, ali treba da razmišljamo I o preve- nciji. Aktivni sastojci VeinProteXa potpomažu održanje zdravlja I zdravog funkcionisanja vena, imaju snazno antioksidativno djelovanje. Hesperidinski kompleks i C vitamin imaju antioksidativno djelovanje. C vitamin po- red drugih odličnih stvojstava također ima važnu ulogu  u održanju normalne strukture krvnih sudova.Pored na- vedenih sastojaka tu su još ekstrakti đumbiraIkurkume


PAŽNJA!
Preparat ne može zamijeniti medicinsku terapiju ni konsultacije sa ljekarom. U slučaju venskih oboljenja potražite pomoć specijaliste!Prije upo- trebe preparata za vrijeme trudnoće ili dojenja konsultujte svog ljekara! Za najbolje rezultate savjetuje se primjena tokom tri mjeseca.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content