Bee Power - Trgovina CaliVita International

Go to content
Bee Power
50 kapsula

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 1 kapsula dnevno.

Bee Power aktivni sastav/kapsula:
Matična mliječ koncentrat (6% HDA) 50 mg
(ekvivalent dozi od 150 mg matične mliječi)

Matična mliječ
Preparat koji sadrži matičnu mliječ, izvanredna hranljiva materija bogata vitaminima, mineralnim materijama, bjelančevinama i aminokiselinama. Prirodni proizvod za suplementaciju ishrane. Preporučuje se svakome, bez obzira na uzrast i pol.

TO WHOM?
Matičnu mliječ proizvode pčele iz svojih pljuvačnih žlijezda da bi hranile maticu. Ovaj izvanredni koncentrat hranljivih materija omogućuje da pčela matica živi preko pet godina, dok životni vijek pčele radilice traje 2-4 mjeseca. Matični mliječ takođe omogučuje da u periodu polaganja jaja matica u toku 24 sata položi čak 2000-3000 jaja. Matična mliječ sadrži vitamine B-kompleksa - od toga visoku koncentraciju vitamina B5 (pantotenska kiselina) i vitamin B6. On je jedini prirodni izvor acetil-holina. Sadrži i vitamine A, C, D i E, mineralne materije, enzime i 18 vrsta aminokiselina. Osvježava i daje zaista nov život organizmu, održava zdravlje koštanog sistema i zglobova i izvanredna je hranljiva materija koja osvježava i jača imuni sistem.

Vlast kraljice.
Bee Power Calivita
Ako vjerujete u prirodnim rješenjima, matična mliječ ekstrakt je za vas. Pčele nahrani kraljica-pčela sa ovom nutrijenata koncentrat. Ova supstanca omogućava da živi onoliko dugo koliko 3-4 godina, dok je životni vijek radnika je samo 4-6 nedelja. Potrošnja matične mliječi koncentrat je korisno za ljude.

Pčele koriste polen i poseban sekreta iz žlijezda u glavi, za proizvodnju hranjivih bogat supstanca zove matična mliječ. Matična mliječ se dovodi sve larve u košnici pružiti nutritivnu podršku za brzi rast, ali isto tako se koristi za pokretanje morfologije koji pretvara običan larva u matica. Ako je larva dobije matična mliječ isključivo iz vremena rasplodnih, i u velikim količinama, to postaje matica. Za razliku od pčela koje žive, u prosjeku, četiri do šest tjedana, a matica može živjeti za tri do pet godina, a za to vrijeme proizvesti stotine hiljada jaja. A dokaz izuzetnog ishranu matica prima je činjenica da je u samo jednom danu, ona može da polaže više od svoje tjelesne težine u jajima.

Matična mliječ sadrži mnoge supstance koje su korisne za ljudsko zdravlje. Bogata je kvalitetnih proteina, koji sadrži svih 18 aminokiselina. Sadrži i jednostavan ugljikohidrata, vitamina B-kompleksa, minerala u tragovima i enzima, i pomaže održavanju zdravog imunološkog sistema sa antibioticima komponenti. Također je izvor acetilkolina, što je ključni spoj u pravilnom funkcionisanju centralnog nervnog sistema.
Gustoću hranjivih tvari u matične mliječi podrška pomoć optimalno zdravlje i vitalnost, te je pogodan za one koji žele da prate prirodnu ishranu.

PAŽNJA!
  • Trebalo bi da se konsultuje sa lekar, prije nego što bilo koji dodatak.
  • Suplementacija sa matičnom mliječi ili pčelinji polen se ne preporučuje za osobe sa polenske groznice ili bilo koje druge alergije. Ako alergijske reakcije razvija uzimajući bilo koji proizvod, odmah prestanite koristiti i obratite se lekaru.
  • Čuvati na hladnom, suhom mjestu.
  • Nemojte prekoračiti preporučeni dnevni unos.
  • Dodaci prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.

Ključne riječi: Bee Power, Calivita, astme, frakture, zglobova, kože, imunitet, apetit
Back to content