Menopausal Formula - Trgovina CaliVita Bosna i Hercegovina

Go to content

Menopausal Formula

Menopausal Formula
Samo za žene
135 kapsula

Za menopauzu
Količina na zalihama: 11
95.50 KM
35 aktivnih sastojaka za menopauzu

U životu svake žene dolazi trenutak koji se naziva "doba promjene" ili drugim riječima - menopauza. Obično se javlja između 40 i 55 godina. i povezana je sa gašenjem hormonske aktivnosti jajnika. Hormonska neravnoteža uzrokuje mnoge nepovoljne simptome. Menopausal Formula će sigurno pomoći ženama u ovom teškom periodu.
promocija popust 25% >>
strijela

proizvod za menopauzu

Za menopauzu

Multivitaminski preparat koji sadrži i ljekovito bilje, čiji sastav je usklađen sa promjenjenim potrebama za vitaminima i mineralnim materijama. Njegovi sastojci doprinose optimalnom metabolizmu i ublažavaju neprijatne simptome menopauze.


Kome se preporučuje?

Menopauza (klimaks) se javlja uglavnom između 40. i 55. godine života, pri čemu menstruacija postepeno izostaje. Prirodni pratilac proređivanja mjesečnog ciklusa je smanjenje proizvodnje ženskih polnih hormona — estrogena i progesterona. Promjena nivoa hormona često je praćena neprijatnim simptomima: toplotni valunzi, znojenje i depresija, razdražljivost, nesanica i osjećaj zamora. Mnoge žene se žale i na suhoću epitela vagine. U vrijeme promjena žene su naklonjenije većem broju hroničnih oboljenja. To je ono doba u kojem je znatno veća učestalost šećerne bolesti, visokog krvnog pritiska, bolesti srca i krvnih sudova i proređenja kostiju (osteoporoza). Ako je pak već ranije postojala neka od navedenih bolesti, za vrijeme klimakterijuma obično dolazi do njenog pogoršanja. Da bi se tegobe u menopauzi lakše prebrodile, pravo rješenje predstavlja povratak prirodi, odnosno zdraviji način života, koji podrazumjeva pravilniju ishranu, dovoljno flzičke aktivnosti i relaksacije, uz primjenu ljekovitih biljaka i prirodnih dodataka ishrani.

Unos kalcijuma i vitamina D3 može biti od posebne važnosti za odbranu zdravlja koštanog sistema, utoliko prije što ove dvije materije često nedostaju u ishrani žena. Takođe, od ključnog značaja je i doziranje magnezijuma, bora, hroma i cinka. Antioksidanti koji štite ćelije - vitamini A, C i E, beta-karotin i selen - jačaju otpornu sposobnost organizma prema bolestima. Rastavić djeluje kao diuretik, a kineska anđelika ojačava muskulaturu materice. Sibirski ženšen stimuliše umnu i fizičku snagu i ublažava simptome koji potiču od nedostatka ženskih polnih hormona. Slatki korijen pomaže u savladavanju depresija i štiti imuni sistem i jetru. Protiv problema u vezi sa nervnim sistemom efikasan je korijen crnog kohoča. Blaženi čkalj prečišćava krv i jača želudac. Kostrika stimuliše stvaranje progesterona.

Harmonija promjena.


FORMULA ZA MENOPAUZU
Tokom i nakon menopauze, metabolizam kod žena se mijenja. Rizik od određenih bolesti, kao što su osteoporoza i kardiovaskularne bolesti (koje se mogu spriječiti) se povećava. Proizvodom “Menopausal Formula”, nudimo vam mješavinu aktivnih sastojaka koji na prirodan način umanjuju neprijatne simptome menopauze (nervozu, promjene raspoloženja, toplotne valunge, dobijanje na težini) i smanjuju rizike od daljih oboljenja koje ove promjene nose sa sobom.

Kome je namijenjen?
 • Ženama koje su ušle u određene godine, i kojima menopauza izaziva neprijatne simptome
 • Ženama koje žele da smanje rizik od pojave ozbiljnijih bolesti uzrokovanih menopauzom

Da li ste znali da hormonska suplementacija nije preporučljiva za sve, i da njihova primjena zahtijeva redovan ljekarski nadzor?
135 kapsula

Upotreba
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 3 puta po 3 tablete dnevno.

Aktivni sastojciAKTIVNI SASTOJCI
Menopausal Formula aktivni sastav/kapsula:
Vitamin A 500.0 I.U.
Beta Karoten 7500.0 I.U.
Vitamin D3 80.0 I.U.
Vitamin C 100.0 mg
Vitamin E 40.0 I.U.
Vitamin B1 2.5 mg
Vitamin B2 2.5 mg
Niacinamid 7.5 mg
Folna kiselina 40.0 mcg
Pantotenska kiselina 5.0 mg
Vitamin B6 2.5 mg
Vitamin B12 5.0 mcg
Biotin 30.0 mcg
PABA 2.5 mg
Holin 2.5 mg
Inozitol 2.5 mg
Kalcij 100.0 mg
Magnezij 50.0 mg
Cink 3.0 mg
Bakar 200.0 mcg
Željezo 1.0 mg
Mangan 500.0 mcg
Jod 15.0 mcg
Selen 10.5 mcg
Hrom 20.0 mcg
Molibden 15.0 mcg
Bor 300.0 mcg
Rastavić 650.0 mcg
Anđelika 7.5 mg
Sibirski Ženšen 10.0 mg
Korijen sladića 10.0 mg
Korijen crnog kohoča 10.0 mg
Blaženi čkalj 10.0 mg
Kostrika 10.0 mg
Kompleks bioflavonoida 1.0 mg
Ne prekoračujte preporučenu količinu za potrošnju tokom dana. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena (zamena) za raznovrsnu ishranu. Uravnotežen način ishrane i zdrav način života su važni za funkcionisanje organizma. Nemojte koristiti proizvod ako vanjska zaštitna folija nedostaje ili je oštećena.

Kontraindikacije: Preosetljivost na bilo koji sastojak.

Upozorenje: Ljudi sa sklonošću alergiji, uzimajući medicinske preparate, koji imaju zdravstvene probleme pre primene preparata treba da se konsultuju sa lekarom.

Uvjeti skladištenja: proizvod treba skladištiti zatvoreno, na suhom i hladnom mjestu. Dodaci ishrani trebaju se skladištiti na način koji je nedostupan maloj djeci.
To je jedini dodatak ishrani na tržištu sa čak 35 aktivnih sastojaka - uključujući 8 biljnih komponenti plus bogatstvo esencijalnih vitamina i minerala - prikladno odabranih za potrebe žena u perimenopauzalnom periodu.

Menopauza, klimaks

Trenutak dolazi u životu svake žene. Obično se javlja između 40 i 55 godina. i povezan je sa završetkom hormonske funkcije jajnika. Hormonska neravnoteža uzrokuje mnoge neugodne simptome. Aktivne supstance Formula za menopauzu će svakako doći u pomoć svim damama u ovom teškom periodu za njih.

Kako djeluju sastojci u menopauzi?

 • stimuliše mentalne i fizičke sposobnosti (sibirski ginseng)
 • pomažu u održavanju smirenosti i dobrobiti u menopauzi, a takođe učestvuju u borbi protiv njenih neprijatnih simptoma, kao što su navale vrućine, znojenje, osećanja anksioznosti ili iritacije (koren šprica, cvjetovi borovnice)
 • podržavaju pravilno funkcionisanje ženskog genitourinarnog sistema (kineska Angelica)

Vitamini u menopauzi

Formula za menopauzu, pored biljnih sastojaka, sadrži mnoge vrijedne vitamine i minerale koji podržavaju životne funkcije žene.
Tokom menopauze, kada istekne hormonska funkcija gonada, telo je izloženo značajnom gubitku kalcijuma. Proizvod dopunjuje ishranu vitaminom D, koji pomaže u održavanju odgovarajuće razine kalcija u krvi, kao i, poput cinka, mangana, vitamina C, doprinosi održavanju zdravih kostiju.

Koga posebno preporučujemo?
 • Žene u dobi u perimenopauzi koje žele imati pozitivan utjecaj na simptome povezane s menopauzom.

Da li znate da ... Sibirski ginseng takođe podržava imuni sistem i ima pozitivan efekat na seksualni život?

Šta je klimakterijum

Climacterium (iz grčkog klimakter) znači prijelazni stadij u životu žene između starosti rađanja i početka starenja. Hormonska neravnoteža uzrokuje nepovoljne simptome, posebno u početnoj menopauzi - navale vrućine, prekomjerno znojenje (posebno noću), nesanicu. Žena postaje razdražljiva, lako zamorna, često počinje imati problema sa pamćenjem i koncentracijom. Ovi simptomi se često otklanjaju hormonskom nadomjesnom terapijom, ali ona nije indicirana za svaku ženu. Trenutno sve više žena preferira prirodna rešenja, kao što je pravilna ishrana, gimnastika i uzimanje supstanci koje vode računa o pravilnom toku mnogih metaboličkih procesa. Pravilan izbor biljnih sastojaka sa dokazanom, efikasnom akcijom može pomoći ženi da uživa u životu u ovom teškom periodu.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Menopausal Formula - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  strijela
  Garancija najniže cijene
  Menopausal Formula
  Back to content