Menopausal Formula - Trgovina CaliVita International

Go to content

Menopausal Formula

Menopausal Formula
135 kapsula

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 3 puta po 3 tablete dnevno.

Menopausal Formula aktivni sastav/kapsula:
Vitamin A 500.0 I.U.
Beta Karoten 7500.0 I.U.
Vitamin D3 80.0 I.U.
Vitamin C 100.0 mg
Vitamin E 40.0 I.U.
Vitamin B1 2.5 mg
Vitamin B2 2.5 mg
Niacinamid 7.5 mg
Folna kiselina 40.0 mcg
Pantotenska kiselina 5.0 mg
Vitamin B6 2.5 mg
Vitamin B12 5.0 mcg
Biotin 30.0 mcg
PABA 2.5 mg
Holin 2.5 mg
Inozitol 2.5 mg
Kalcij 100.0 mg
Magnezij 50.0 mg
Cink 3.0 mg
Bakar 200.0 mcg
Željezo 1.0 mg
Mangan 500.0 mcg
Jod 15.0 mcg
Selen 10.5 mcg
Hrom 20.0 mcg
Molibden 15.0 mcg
Bor 300.0 mcg
Rastavić 650.0 mcg
Anđelika 7.5 mg
Sibirski Ženšen 10.0 mg
Korijen sladića 10.0 mg
Korijen crnog kohoča 10.0 mg
Blaženi čkalj 10.0 mg
Kostrika 10.0 mg
Kompleks bioflavonoida 1.0 mg
Za menopauzu
Multivitaminski preparat koji sadrži i ljekovito bilje, čiji sastav je usklađen sa promjenjenim potrebama za vitaminima i mineralnim materijama. Njegovi sastojci doprinose optimalnom metabolizmu i ublažavaju neprijatne simptome menopauze.

Menopauza (klimaks) se javlja uglavnom između 40. i 55. godine života, pri čemu menstruacija postepeno izostaje. Prirodni pratilac proređivanja mjesečnog ciklusa je smanjenje proizvodnje ženskih polnih hormona — estrogena i progesterona. Promjena nivoa hormona često je praćena neprijatnim simptomima: toplotni valunzi, znojenje i depresija, razdražljivost, nesanica i osjećaj zamora. Mnoge žene se žale i na suhoću epitela vagine. U vrijeme promjena žene su naklonjenije većem broju hroničnih oboljenja. To je ono doba u kojem je znatno veća učestalost šećerne bolesti, visokog krvnog pritiska, bolesti srca i krvnih sudova i proređenja kostiju (osteoporoza). Ako je pak već ranije postojala neka od navedenih bolesti, za vrijeme klimakterijuma obično dolazi do njenog pogoršanja. Da bi se tegobe u menopauzi lakše prebrodile, pravo rješenje predstavlja povratak prirodi, odnosno zdraviji način života, koji podrazumjeva pravilniju ishranu, dovoljno flzičke aktivnosti i relaksacije, uz primjenu ljekovitih biljaka i prirodnih dodataka ishrani.

Unos kalcijuma i vitamina D3 može biti od posebne važnosti za odbranu zdravlja koštanog sistema, utoliko prije što ove dvije materije često nedostaju u ishrani žena. Takođe, od ključnog značaja je i doziranje magnezijuma, bora, hroma i cinka. Antioksidanti koji štite ćelije - vitamini A, C i E, beta-karotin i selen - jačaju otpornu sposobnost organizma prema bolestima. Rastavić djeluje kao diuretik, a kineska anđelika ojačava muskulaturu materice. Sibirski ženšen stimuliše umnu i fizičku snagu i ublažava simptome koji potiču od nedostatka ženskih polnih hormona. Slatki korijen pomaže u savladavanju depresija i štiti imuni sistem i jetru. Protiv problema u vezi sa nervnim sistemom efikasan je korijen crnog kohoča. Blaženi čkalj prečišćava krv i jača želudac. Kostrika stimuliše stvaranje progesterona.

Harmonija promjena.

FORMULA ZA MENOPAUZU
Tokom i nakon menopauze, metabolizam kod žena se mijenja. Rizik od određenih bolesti, kao što su osteoporoza i kardiovaskularne bolesti (koje se mogu spriječiti) se povećava. Proizvodom “Menopausal Formula”, nudimo vam mješavinu aktivnih sastojaka koji na prirodan način umanjuju neprijatne simptome menopauze (nervozu, promjene raspoloženja, toplotne valunge, dobijanje na težini) i smanjuju rizike od daljih oboljenja koje ove promjene nose sa sobom.

Kome je namijenjen?
  • Ženama koje su ušle u određene godine, i kojima menopauza izaziva neprijatne simptome
  • Ženama koje žele da smanje rizik od pojave ozbiljnijih bolesti uzrokovanih menopauzom

Da li ste znali da hormonska suplementacija nije preporučljiva za sve, i da njihova primjena zahtijeva redovan ljekarski nadzor?
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content