Mega qProtect - Trgovina CaliVita International

Go to content

Mega qProtect

Mega qProtect
90 tableta

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 2-4 tablete dnevno.

Mega qProtect aktivni sastav/2 tablete:
Beta karotin 16 667 I.U.
Retinol 4 995 I.U.
Likopin kompleks 5 mg
Vitamin C 200 mg
Vitamin E 100 mg
Selen 50 mcg
Cink 8 mg
Mangan 2 mg
Coenzyme Q10 10 mg
L-cistein 100 mg
L-glutation 20 mg
Alfa lipoična kiselina 100 mcg
Ekstrakt gingko biloba (std. 24% flavonglikozida) 20 mg
Ekstrakt zelenog čaja (std. 20% polifenola) 15 mg
Ekstrakt borovnice (std. 25% antacijanida) 5 mg
Mega doza antioksidanata
Izvanredno kompleksan antioksidantni preparat, koji, pored poznatih antioksidantnih vitamina i oligoelemenata, sadrži i ekstrakt zelenog čaja, CoQ10, biljne karotinoide i aminokiseline. Njegov posebni dejstveni princip je ekstrakt Ginkgo bilobe. Njegovi sastojci obezbjeđuju efikasnu funkciju odbrambenog mehanizma organizma.

Antioksidantima nazivamo materije koje pomažu u vezivanju štetnih slobodnih radikala. Izvanredan antioksidantni dejstveni princip je prastara paprat Ginkgo biloba, koja je, u stvari, najstarije drvo u istoriji Zemlje. Ona je postojala još prije 200 miliona godina, u vrijeme dinosaurusa, i od tada se jedva mijenjala, pa je stoga možemo smatrati živim fosilom. Njeno lišće i sjeme koristila je još i stara kineska medicina, prvenstveno za poboljšanje periferne cirkulacije i za bolju prokrvljenost mozga. I savremena nauka priznaje široko dejstvo Ginkga u zaštiti zdravlja, a u Evropi on danas predstavlja jedan od najrasprostranjenijih dodataka ishrani prirodnog porijekla. Ubikinon je najpoznatiji antioksidantni dejstveni princip. Antioksidantni vitamini su retinol, beta-karotin i vitamini C i E. Među oligoelementima selen, cink i mangan imaju antioksidantna svojstva.

Neprobojni štit.

U poodmaklim godinama ili u periodima velikog napora često doživljavamo slabljenje koncentracije, zamućen vid ili promjene u cirkulaciji. Mega qProtect je antioksidantni preparat u mega dozi, koji sadrži vitamine, elemente u tragovima, aminokiseline i biljne ekstrakte, koji osiguravaju efikasniju i precizniju zaštitu naših ćelija. Ginkgo, zeleni čaj i koenzim Q10 energizuju i stimulišu normalne funkcije mozga i srca. Pored ostalih sastojaka, borovnica i beta-karotin štite zdravlje očiju, dok aminokiseline značajno usporavaju proces starenja ćelija.

Kome ga preporučujemo?
 • U slučaju intenzivnijeg mentalnog napora, tokom ispitnih rokova ili za osobe koje su na radnom mjestu izložene stresu, s ciljem poboljšanja koncentracije
 • Starijim osobama s ciljem održavanja normalne funkcije mozga i pamćenja
 • Osobama koje se bore sa kardiovaskularnim tegobama
 • Osobama čije su oči izložene većem naporu
 • Osobama koje često imaju hladne udove
 • Osobama koje pate od tinitusa
 • Aktivnim i pasivnim pušačima
 • Osobama koje redovno konzumiraju alkohol
 • Osobama koje žele efikasniju antioksidantnu zaštitu i jačanje imunog sistema

Da li ste znali da neke od okolnosti koje se danas smatraju normalnim, kao što su stres ili neadekvatna ishrana, hronične bolesti i uzimanje nekih lijekova povećavaju potrebu tijela za antioksidantima?

Pažnja! U slučajevima kada se proizvod uzima tokom dužeg vremenskog perioda i u velikim dozama, mogući sporedni efekti uključuju osip, nemir, nesanicu, dijareju ili povraćanje. Ginkgo biloba nije preporučljiva tokom trudnoće, dojenja ili uzimanja lijekova protiv koagulacije, kao ni prije operacije, imajući u vidu da se time može produžiti vrijeme koagulacije. Osobama oboljelim od dijabetesa preporučuje se da se posavjetuju sa svojim ljekarom prije upotrebe ovog proizvoda.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content