Strong Bones - Trgovina CaliVita International

Go to content

Strong Bones

Strong Bones
100 kapsula
250 kapsula

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 4-6 kapsula dnevno, u toku jela.

Strong Bones aktivni sastav/kapsula:
Kalcij 300 mg
Magnezij 150 mg
Kalcij-magnezij
Kapsule kalcijuma i magnezijuma koje sadrže ove dvije minenalne materije u idealnoj srazmeri (2:1). Njihovi sastojci predstavljaju efikasnu pomoć u prevenciji osteoporoze i očuvanju zdravih kostiju. Helatna veza obezbeđuje efikasnu apsorpciju. Mogu ih koristiti i osobe sklone nastanku bubrežnog kamenca.

PREPRARAT SA KALCIJEM I MAGNEZIJEM
Naše tijelo nema sposobnost da proizvodi kalcij i magnezij, a to su minerali koji su esencijalni za očuvanje zdrave strukture kostiju i zuba, kao i normalnu funkciju mišića. Strong Bones kapsule sadrže ova dva mikroelementa u najboljem međusobnom odnosu (2:1) i na taj način daju doprinos Vašem zdravlju.

Kalcijum i magnezijum spadaju među minenalne materije neophodne organizmu. Kalcijumjača kosti i zube. Njegov manjak može prouzrokovati rahitis, osteoporozu, osteomalatiju i karijes. Kroz uobičajenu ishranu naš organizam ne dolazi do dovoljne količine kalcijuma i stoga smo skoro svi upućeni na njegovu suplementaciju. Potrebe žena za kalcijumom su relativno veće, a ta potreba se dalje povećava u periodu posle porođaja i u menopauzi, pa one zato imaju potrebu za povećanom suplementacijom kalcijuma.

Magnezijum je neophodan za efikasno funkcionisanje nervnog sistema, mišića i brojnih enzima. On učestvuje u upravljanju funkcijama preko 300 vitalno važnih enzima i tako igra važnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata, masti, nukleinskih kiselina i belančevina, kao i u procesima proizvodnje i iskorištavanja enengije. Magnezijum smanjuje mogućnost nestanka bubnežnog i žučnog kamenca na bazi kalcijuma. On je neophodan i za ugradnju kalcijuma.

Zdrave i jake kosti.

Kome preporučujemo?
 • Osobama koje ne konzumiraju mlijeko i mliječne proizvode
 • Pušačima i onima koji često konzumiraju kafu
 • Osobama koje vode život bez mnogo kretanja
 • Mladima koji žele da razviju najveću moguću gustinu kostiju
 • Sredovječnim ljudima s ciljem očuvanja koštane mase
 • Starijim osobama s ciljem usporavanja propadanja kostiju.

Simptomi nedostatka kalcijuma uključuju:
grčeve u mišićima, bol u mišićima, lomljive nokte, loše zube, česte lomove kostiju, metaboličke probleme. U ozbiljnijim slučajevima, sporo i postepeno opadanje nivoa kalcija može da dovede do osteoporoze.

Da li ste znali da dijeta za mršavljenje može da bude efikasnija ukoliko povećate unos kalcija?*
Jedna kapsula Stong Bones daje onoliko kalcija kao jedna čaša mlijeka ili 1 porcija sira i magnezija kao pola čaše mlijeka ili 3 porcije (100gr) sira!

Pažnja! Posavjetujte se sa svojim ljekarom u slučaju dugotrajnijeg povećanja unosa kalcija!

*Source: Effects of Calcium and Dairy on Body Composition and Weight Loss in African-American Adults - Michael B. Zemel, Joanna Richards, Anita Milstead and Peter Campbell - Obesity Research (2005) 13, 1218–1225; doi: 10.1038/oby.2005.144t
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content