Power Mins - Trgovina CaliVita International

Go to content

Power Mins

Power Mins
100 tableta

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 2-4 tablete dnevno.

Power Mins aktivni sastav/2 tablete:
Kalcij 500.0 mg
Magnezij 300.0 mg
Cink 15.0 mg
Mangan 8.0 mg
Željezo 8.0 mg
Bakar 1.0 mg
Molibden 250.0 mcg
Jod 100.0 mcg
Hrom 100.0 mcg
Selen 40.0 mcg
Kompleks minerala
Tablete koje sadrže oligoelemente i mineralne materije u optimalnoj srazmjeri. Dejstveni principi na sinergistički način uzajamno jačaju svoje dejstvo. Njihova helatna veza obezbeđuje potpunu apsorpciju i iskorištavanje.

Mineralne materije i oligoelementi su od životne važnosti, ali organizam nije u stanju da ih proizvede. Nedostatak minerala i oligoelemenata dovodi do nepravilnosti u funkcionisanju organizma, ili čak i bolesti. Dnevne potrebe našeg organizma za oligoelementima ili elementima u tragovima (cink, mangan, gvožđe, bakar, selen, hrom, molibden) je svega nekoliko hiljaditih ili milionitih djelova grama (mikrograma), međutim, neophodni su za očuvanje zdravlja. Potrebe za mineralima (kalcijum, magnezijum, kalijum) su znatno veće. Mnoge složene hemijske reakcije ne mogu da se odigraju bez istovremenog sadejstva minerala i oligoelemenata. Kalcijum je odgovoran za zdravlje kostiju i zuba, pospešuje apsorpciju gvožđa, neophodan je za funkcionisanje nervnog sistema. Magnezijum je neophodan za efikasnu funkciju mišića i igra važnu ulogu u procesu pretvaranja šećera u krvi u energiju. Kalcijum i magnezijum zajedno potpomažu rad srca i krvotoka. Gvožđe je neophodno za izgradnju crvenih krvnih zrnaca (hemoglobina), kao i nekih ćelijskih enzima. Kobalt, kao i gvožđe, neophodan je za stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Bez bakra ne može da se ugradi gvožđe u hemoglobin, a bez hroma nema adekvatnog metabolizma ugljenih hidrata. Jod je potreban za adekvatnu funkciju štitne žlijezde, a mangan za funkcionisanje digestivnih enzima. Molibden potpomaže metabolizam ugljenih hidrata i masti a pored toga je sastavni deo enzima odgovornog za iskorištavanje gvožđa. Kalijum reguliše metabolizam vode, ritam i funkciju srčanog rada, i potpomaže eliminaciju razgradnih produkata razmjene materija. Selen je veoma važan antioksidant, usporava procese starenja tkiva i igra značajnu ulogu u sprečavanju nastanka zloćudnih tumora. Cink kontroliše i usmerava metaboličke procese u organizmu, rad enzimskih sistema, održava zdravlje ćelija i neophodan je za sintezu belančevina.

Uvek važne.

ŽELJEZO SA DODATKOM VITAMINA C
Željezo potpomaže stvaranje zdravih krvnih zrnaca, a imajući u vidu da je željezo komponenta hemoglobina, ono igra važnu ulogu u apsorpciji i transportu kiseonika do ćelija. Iron Plus je kompleksni preparat izuzetnog kvaliteta koji sadrži organsko željezo i vitamin C koji poboljšava njegovu apsorpciju i upotrebu čak do četiri puta više, a sadrži i citrusni kompleks bioflavonoida

Kome i zašto preporučujemo?
 • Ženama tokom plodnih godina s ciljem suplementacije željeza koje se gubi tokom krvarenja
 • Trudnicama, imajući u vidu da trudnoća zahtijeva povećani unos željeza
 • Pacijentima koji pate od anemije usljed deficijencije željeza, s ciljem suplementacije propisanog tretmana
 • Djeci i adolescentima kojima je željezo potrebno zbog ubrzanog rasta
 • Sportistima koji imaju povećanu potrebu za nutrijentima, vitaminima i mineralima
 • Osobama koje su na strogoj veganskoj dijeti

Nedostatak željeza otežava nekoliko aspekata našeg života: mogući simptomi uključuju bljedilo, letargiju, depresiju, sklonost ka umoru, glavobolju, vrtoglavicu, gubitak kose, deformaciju mukoznih membrana u usnoj šupljini i grlu, loše funkcionisanje imunog sistema i probleme sa tiroidnom žlijezdom.

Da li ste znali da, prema izvještajima Svjetske zdravstvene organizacije, 48.8% populacije u zemljama koje su bile predmet istraživanja pate od anemije?* U većini slučajeva radi se o nedostatku željeza, iako se takva anemija lako otkriva jednostavnom analizom krvi i lako tretira suplementacijom

Pažnja! Trudnice i dojilje treba da se posavjetuju sa svojim ljekarom prije upotrebe ovog proizvoda! Stalno unošenje veće količine željeza može da pojača procese peroksidacije i na taj način poveća i potrebe za antioksidantima. U slučaju primjene kompleksnih multivitaminskih preparata, suplementacija željeza se preporučuje samo u slučaju nedostatka željeza

* http://whqlibdoc.who.int/publications/2008/9789241596657_eng.pdf
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content