Rhodiolin - Trgovina CaliVita Bosna i Hercegovina

Go to content

Rhodiolin

Rhodiolin
Na bazi bilja
120 kapsula

Smanjenje stresa
Količina na zalihama: 472
71.00 KM
Rhodiola roseaRhodiola rosea je klasificirana kao tzv adaptogeni, ili biljke koje jačaju otpornost organizma na fizički i psihički stres, kao i njegove efekte.
promocija popust 25% >>
strijela

Rhodiola Rosea prirodni adaptogen

Smanjenje stresa

Preparat koji sadrži rijetku ljekovitu biljku pod nazivom Rhodiola rosea, koja je efikasna pomoć u očuvanju zdravlja.


Kome se preporučuje?

Rhodiola Rosea je najbolji prirodni adaptogen koja smanjuje štetni utjecaj stresa na organizam, podižući imuni sistem i usklađujući hormonalni sustav.

Najvažnije aktivne komponente u biljci Rhodiola Rosea su rozavin i salidrozid.

Njihov međusobni omjer je od izuzetnog značaja, a u proizvodu Rhodiolin se ti aktivni sastoci nalaze u idealnom omjeru 5:1, čime osiguravaju visoku kvalitetu i djelotvornost proizvoda.

Oni svojim djelovanjem doprinose proizvodnji serotonina i dopamina te na taj način pozitivno djeluju kod problema aritmije, smanjenja osjećaja boli, pomažu kod depresije, doprinose regulaciji krvnog tlaka, potiču libido, te povećavaju tjelesnu izdržljivost i ubrzavaju oporavak cjelokupnog organizma nakon aktivnosti.

Uklanjajući štetne utjecaje stresa, Rhodiola Rosea se preporučuje kod problema dijabetesa, srčanih bolesnika, te u stabilizaciji funkcija žlijezda sa unutarnjim lučenjem (štitna žlijezda).

Nisu zabilježene nikakve nuspojave korištenjem biljke rhodiola rosea, a znanstvena istraživanja ukazuju i na njeno antimutageno djelovanje, te jačanje kognitivnih funkcija (sposobnost učenja i pamćenja).

120 kapsula

Upotreba
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 3 puta po 1 tabletu dnevno.

Aktivni sastojci


PAŽNJA!
 • Prije poduzimanja dodatak Obratite sa kvalifikovanim medicinske prakse.
 • Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
 • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješovite.
 • Čuvati izvan dohvata male djece.
Čovjek je izložen stalnim stresom u toku dana. Pokušavajući da ispuni očekivanja kod kuće i na radnom mjestu, sukobi, finansijski problemi, buke i zagađenja životne sredine je stresna i sve to može biti posebno štetno za naše tijelo na duge staze. Rhodiola se primjenjuje stoljećima i predstavlja prirodno rješenje za sve ovo.

Rhodiolin (Rhodiola rosea) je član obitelji Crassulaceae biljaka, i raste u hladnim područjima sjeverne hemisfere. Ona se nalazi na Arktiku regijama Sibira, a više umerene klime, to je ograničeno na planinskim predjelima. Rhodiolin je bogata nekoliko korisnih hranjivih tvari, uključujući flavonoide, tanine, eterična ulja i antioksidanse. Većina zdravstvenih interes za Rhodiolin, međutim, zbog svog sadržaja nekoliko vrsta fitohemikalije zove phenylpropanoids. Phenylpropanoids u Rhodiolin kao što su rhodioniside, rosavin i izgleda rosiridin da je odgovoran za Rhodiolin je adaptogena svojstva. Adaptogen je supstanca koja pomaže organizmu da se nosi sa, i oduprijeti nepovoljnim uslovima, kao što su mentalno ili fizički stres, a vrši se normalizaciju utjecaj na metabolizam.

Nekoliko različitih MAO neurotransmitting hormona (npr: serotonin, dopamin) igraju važnu ulogu u reguliranju raspoloženja, spavanje, pažnju, spoznaje, motor aktivnosti i seksualnosti. Ovi neurotransmiteri su oborio od strane MAO enzima oksidaze (MAO). Neke studije su predložili da se phenylpropanoids u Rhodiolin mogu igrati ulogu u inhibiraju akciji MAO, i na taj način može pomoći optimizirati nivo raspoloženja podizanjem neurotransmitera. Neke studije su također pokazuju da Rhodiolin može podržavati nivo beta endorfina u tijelu. Beta endorfin su prirodni analgetici (bol relievers) proizvodi u našem tijelu.

Dodatak od Rhodiolin može pružiti nutritivnu podršku za stres reljef, mentalne budnosti i vitalnost, kao i opći osjećaj dobrobiti.

Ključne riječi: Rhodiolin, CaliVita, Rhodiola, brojanica planinu, arktički korijen, zlatni korijen, stres, adaptacija, depresije, memorije, antioksidant, afrodizijak
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Rhodiolin - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  strijela
  Garancija najniže cijene
  Rhodiolin
  Back to content