Rhodiolin - Trgovina CaliVita International

Go to content

Rhodiolin

Rhodiolin
Na bazi bilja
120 kapsula

Smanjenje stresa
na lageru
Rhodiola rosea
Rhodiola rosea je klasificirana kao tzv adaptogeni, ili biljke koje jačaju otpornost organizma na fizički i psihički stres, kao i njegove efekte.
promocija popust 25% >>
strijela

Rhodiola Rosea prirodni adaptogen

Preparat koji sadrži rijetku ljekovitu biljku pod nazivom Rhodiola rosea, koja je efikasna pomoć u očuvanju zdravlja.

Rhodiola Rosea je najbolji prirodni adaptogen koja smanjuje štetni utjecaj stresa na organizam, podižući imuni sistem i usklađujući hormonalni sustav.

Najvažnije aktivne komponente u biljci Rhodiola Rosea su rozavin i salidrozid.

Njihov međusobni omjer je od izuzetnog značaja, a u proizvodu Rhodiolin se ti aktivni sastoci nalaze u idealnom omjeru 5:1, čime osiguravaju visoku kvalitetu i djelotvornost proizvoda.

Oni svojim djelovanjem doprinose proizvodnji serotonina i dopamina te na taj način pozitivno djeluju kod problema aritmije, smanjenja osjećaja boli, pomažu kod depresije, doprinose regulaciji krvnog tlaka, potiču libido, te povećavaju tjelesnu izdržljivost i ubrzavaju oporavak cjelokupnog organizma nakon aktivnosti.

Uklanjajući štetne utjecaje stresa, Rhodiola Rosea se preporučuje kod problema dijabetesa, srčanih bolesnika, te u stabilizaciji funkcija žlijezda sa unutarnjim lučenjem (štitna žlijezda).

Nisu zabilježene nikakve nuspojave korištenjem biljke rhodiola rosea, a znanstvena istraživanja ukazuju i na njeno antimutageno djelovanje, te jačanje kognitivnih funkcija (sposobnost učenja i pamćenja).
120 kapsula

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 3 puta po 1 tabletu dnevno.

AKTIVNI SASTOJCI
PAŽNJA!
 • Prije poduzimanja dodatak Obratite sa kvalifikovanim medicinske prakse.
 • Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
 • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješovite.
 • Čuvati izvan dohvata male djece.
Čovjek je izložen stalnim stresom u toku dana. Pokušavajući da ispuni očekivanja kod kuće i na radnom mjestu, sukobi, finansijski problemi, buke i zagađenja životne sredine je stresna i sve to može biti posebno štetno za naše tijelo na duge staze. Rhodiola se primjenjuje stoljećima i predstavlja prirodno rješenje za sve ovo.

Rhodiolin (Rhodiola rosea) je član obitelji Crassulaceae biljaka, i raste u hladnim područjima sjeverne hemisfere. Ona se nalazi na Arktiku regijama Sibira, a više umerene klime, to je ograničeno na planinskim predjelima. Rhodiolin je bogata nekoliko korisnih hranjivih tvari, uključujući flavonoide, tanine, eterična ulja i antioksidanse. Većina zdravstvenih interes za Rhodiolin, međutim, zbog svog sadržaja nekoliko vrsta fitohemikalije zove phenylpropanoids. Phenylpropanoids u Rhodiolin kao što su rhodioniside, rosavin i izgleda rosiridin da je odgovoran za Rhodiolin je adaptogena svojstva. Adaptogen je supstanca koja pomaže organizmu da se nosi sa, i oduprijeti nepovoljnim uslovima, kao što su mentalno ili fizički stres, a vrši se normalizaciju utjecaj na metabolizam.

Nekoliko različitih MAO neurotransmitting hormona (npr: serotonin, dopamin) igraju važnu ulogu u reguliranju raspoloženja, spavanje, pažnju, spoznaje, motor aktivnosti i seksualnosti. Ovi neurotransmiteri su oborio od strane MAO enzima oksidaze (MAO). Neke studije su predložili da se phenylpropanoids u Rhodiolin mogu igrati ulogu u inhibiraju akciji MAO, i na taj način može pomoći optimizirati nivo raspoloženja podizanjem neurotransmitera. Neke studije su također pokazuju da Rhodiolin može podržavati nivo beta endorfina u tijelu. Beta endorfin su prirodni analgetici (bol relievers) proizvodi u našem tijelu.

Dodatak od Rhodiolin može pružiti nutritivnu podršku za stres reljef, mentalne budnosti i vitalnost, kao i opći osjećaj dobrobiti.

Ključne riječi: Rhodiolin, CaliVita, Rhodiola, brojanica planinu, arktički korijen, zlatni korijen, stres, adaptacija, depresije, memorije, antioksidant, afrodizijak
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Rhodiolin - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  strijela
  Garancija najniže cijene
  Rhodiolin
  Back to content