Iron Plus - Trgovina CaliVita International

Go to content
Iron Plus
100 tableta

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 1 tableta dnevno, poslije obroka.

Iron Plus aktivni sastav/tableta:
Željezo 40 mg
Vitamin C 30 mg
Kompleks bioflavonoida 10 mg
Željezo sa vitaminom C
Tablete gvožda se savršenom apsorpcijom koju omogućuje helatna (organska) veza, vitamin C i bioflavonoidi.

ŽELJEZO SA DODATKOM VITAMINA C

Željezo potpomaže stvaranje zdravih krvnih zrnaca, a imajući u vidu da je željezo komponenta hemoglobina, ono igra važnu ulogu u apsorpciji i transportu kiseonika  do ćelija. Iron Plus je kompleksni preparat izuzetnog kvaliteta koji sadrži organsko željezo i vitamin C koji poboljšava njegovu apsorpciju i upotrebu čak do četiri puta više, a sadrži i citrusni kompleks bioflavonoida

Gvožde je mineral koji je neophodan za život. On je potreban za nastajanje crvenih krvnih zrnaca (hemoglobin) i za formiranje nekih enzima. Do gvožda dolazimo putem ishrane, ali se od tako unesene količine samo 2-20 procenata apsorbuje i stvarno stiže u cirkulaciju. Stoga smo uglavnom upućeni da uzimamo suplementame preparate. Prvenstveno od gvožđa zavisi koja količina kiseonika će stići do mozga, srca, jetre, mišića i ostalih tkiva. Gvožđe pomaže rast, povećava odbrambenu sposobnost od bolesti i predupređuje zamor. Ono može da spriječi i liječi anemiju prouzrokovanu nedostatkom gvožđa i može da koži povrati njen prirodno dobar tonus.

Čelično zdravlje.

Jedna tableta Iron Plus-a pruža željeza  koliko i 110 gr govedine ili jetre ili 1 kg pilećih prsa!

Kome i zašto preporučujemo?
 • Ženama tokom plodnih godina s ciljem suplementacije željeza koje se gubi tokom krvarenja
 • Trudnicama, imajući u vidu da trudnoća zahtijeva povećani unos željeza
 • Pacijentima koji pate od anemije usljed deficijenciježeljeza, s ciljem suplementacije propisanog tretmana
 • Djeci i adolescentima kojima je željezo potrebno zbog ubrzanog rasta
 • Sportistima koji imaju povećanu potrebu za nutrijentima, vitaminima i mineralima
 • Osobama koje su na strogoj veganskoj dijeti Nedostatak željeza otežava nekoliko aspekata našeg života: mogući simptomi uključuju bljedilo, letargiju, depresiju, sklonost ka umoru, glavobolju, vrtoglavicu, gubitak kose, deformaciju mukoznih membrana u usnoj šupljini i grlu, loše funkcionisanje imunog sistema i probleme sa tiroidnom žlijezdom.

Da li ste znali da, prema izvještajima Svjetske zdravstvene organizacije, 48.8% populacije u zemljama koje su bile predmet istraživanja pate od anemije?* U većini slučajeva radi se o
nedostatku željeza, iako se takva anemija lako otkriva jednostavnom analizom krvi i lako tretira suplementacijom

Pažnja! Trudnice i dojilje treba da se posavjetuju sa svojim ljekarom prije upotrebe ovog proizvoda! Stalno unošenje veće količine željeza može da pojača procese peroksidacije i na taj način poveća i potrebe za antioksidantima. U slučaju primjene kompleksnih multivitaminskih preparata, suplementacija željeza se preporučuje samo u slučaju nedostatka željeza

* http://whqlibdoc.who.int/publications/2008/9789241596657_eng.pdf
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content