Aquarion Water Ionizer And Filter - Trgovina CaliVita International

Go to content

Aquarion Water Ionizer And Filter

Ostali proizvodi
Aquarion Water Ionizer And Filter
Elektronski uređaji Calivita
na lageru
vode iz Aquariona
Posebna naprava za čiščenje u ionizaciji vode, koja proizvede ionizirane, bogate s kisikom, bez onesnaževalnih težkih kovina u vodnim toksinovima. Sami može odrediti kislost ili alkalnost vode. Alkaline ionizirana voda je antioksidant, koji ima alkalizacijske osobine blagotvornog utjecaja na naše tijelo.
promocija popust 25% >>
strijela

najbolje ionizator vode

Aquarion je veoma efikasan uređaj za fitriranje vode koji proizvodi jonizovanu alkalnu ili kiselu vodu premaželji korisnika, bogatu kiseonikom i oslobođenuod teških metala i toksičnih supstanci. Naša ishrana, većina aditiva prehrambene industrije i određene vrste medikamenata mogu da dovedu do zakiseljavanja tijela. Jonizovana voda može veoma efikasno da alkalinizira tijelo, a daje i antioksidantne efekte.

Kome i zašto preporučujemo?

Alkalna voda

 • Svima koji svakodnevno žele da koriste vodu oslobođenu od toksičnih materija
 • Svima čija ishrana ne sadrži adekvatnu količinu alkalizirajućih prehrambenih proizvoda
 • U slučaju digestivnih tegoba i refluksa*
 • Tokom dijete za čićenje organizma
 • Kao suplement za tretman gingivitisa ili oralnih infekcija
 • Osobama koje se često podvrgavaju strogim dijetama

Kisela voda

 • Svima koji tretiraju svoju kožu i lice
 • Kao kapi za nos, kao sredstvo za čišćenje
 • Voda sa kiselom pH vrijednošću može da posluži i kao sredstvo za sterilizaciju površina u domaćinstvu bez hemikalija

Da li ste znali da je oko 75% ljudskog tijela sačinjeno od vode? Da bismo održali svoje prirodne fiziološke procese (tj. pravilnu absorpciju nutrijenata), neophodno je svakodnevno popiti 2,5-3 litre čiste vode bogate kiseonikom.

* Potential benefits of pH 8.8 alkaline drinking water as an adjunct in the treatment
of reflux disease - Koufman JA, et al, Ann Otol Rhinol Laryngol. 2012
Jul;121(7):431-4

Čovjek već vijekovima, možda i milenijumima traga za izvorom vječne mladosti, traži nekakvu ljekovitu vodu, eliksir života koji bi mogao značiti rješenje za sve probleme, i koji bi mogao pokrenuti točak života unazad. Ovakva istraživanja se vrše i danas, ali, naravno, sa izmjenjenim metodama.

Voda ima ogroman značaj za život na Zemlji, pošto sačinjava 70-98% živih organizama. Zato normalan sadržaj vode u organizmu igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja. Uloga joj je višestruka: pomaže apsorpciju hranljivih materija, rastvara i odstranjuje produkte etabolizma, značajan je faktor u održavanju tjelesne temperature (isparavanje, znojenje), štiti vitalne organe, reguliše nivo elektrona i protona u ćelijama, a neophodna je i za odvijanje brojnih drugih značajnih fizioloških procesa u organizmu.

Pri korištenju Aquariona voda prvo prolazi kroz mehanički filter koji zadržava krupnija zagađenja. U aparatu se zatim nalazi i jedan unutrašnji filter od 0,01 mikrona. Ovaj čisti vodu od virusa i bakterija, a pored toga pomoću turmalina koji se nalazi u njemu, usljed jedinstvene prirode ovog minerala već u fazi filtriranja prirodno obogaćuje vodu jonima. Sam proces jonizacije se dešava nakon filtriranja u jednoj posudi od titana i platine, između dvije elektrode. Unutrašnju stranu legure posude dijeli jedna naročita vrsta membrane od elektroda. Na aparatu mi sami možemo podesiti stepen alkalnosti ili kiselosti vode po želji, zavisno od svrhe upotrebe. Aquarion je dakle jedinstven aparat po svojoj prirodi, pošto vodu dijeli na alkalnu, odnosno kiselu. Ovaj proces su prije oko 50 godina počeli istraživati u Japanu i u bivšem SSSR-u. U toku eksperimenata vršenih na biljkama i životinjama primjećivali su sve više pozitivnih promjena, što je stručnjake ohrabrilo da započnu istraživanja u pravcu humane primjene. Rezultati su prevazišli sva očekivanja.

Jonizovana alkalna voda

 1. stepen: pH 8.5 – za prvu fazu uvođenja u upotrebu, kao zamjena za vodu iz slavine
 2. stepen: pH 9.0 – za prelaznu fazu u trajanju od 2-3 dana, kao zamjena za vodu iz slavine
 3. stepen: pH 9.5 – idealno za one koji često konzumiraju i pripremaju čaj, kafu i supe
 4. stepen: pH 10.0 – samo za kuhanje

Jonizovana kisela voda

(samo za spoljašnju upotrebu!)
 1. stepen: pH 6.5 – za ispiranje i pranje zuba
 2. stepen: pH 6.0 – za pranje i čišćenje lica
 3. stepen: pH 5.5 – za sterilizaciju kuhinjskog pribora i površina bez upotrebe hemikalija
 4. stepen: pH 5.0 – za jači efekat sterilizacije
Aquarion Water Ionizer And Filter

Upotrebom Aquarion uređaja možete da podesite alkalnost ili kiselost vode u četiri stepena.
Iskoristite mogućnosti koje Vam nudi Aquarion i podesite pH vreijdnost vode u skladu sa namjenom!
Pažnja! Jonizovana kisela voda nije za unutrašnju upotrebu (konzumaciju)! Alkalnu vodu treba postepeno uvoditi u ishranu.
AQUARION je poseban uređaj za pročišćavanje i ionizaciju vode, koji proizvodi ionizirane, bogate kisikom, bez zagađivača, teške metale i toksine iz vode. Na kontrolnom panelu uređaja možemo sami odrediti kiselost ili alkalnost vode i koristiti je za različite svrhe. Alkalna jonizovana voda je antioksidant, a zahvaljujući alkalizirajućim svojstvima blagotvorno deluje na naše tijelo. Kisela voda se može koristiti samo spolja.

Živi organizmi u 75-98% se sastoje od vode, koja igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja. Stoga voda nije samo važna supstanca, već i važan element izuzetno delikatne vodne i elektrolitske ravnoteže tijela. Ima i niz drugih funkcija: podržava apsorpciju nutrijenata, uklanja štetne metaboličke proizvode iz tijela, igra važnu ulogu u održavanju konstantne tjelesne temperature (isparavanje, znojenje), štiti naše najvažnije organe i regulira nivoe elektrona i protona u ćelijama.

AQUARION uređaj generiše ionizovanu vodu kao rezultat početne višestepene filtracije vode iz slavine, a zatim njene elektrolize.

Kao rezultat ovih procesa dobijamo alkalnu i kiselu vodu na različitim nivoima pH. Većina namirnica, nekih aditiva i lijekova mijenja pH vrijednost tijela u kiselom smjeru, tj. U idealnoj situaciji, naše telo je u stanju da se nosi sa tim, koristeći odgovarajuće alkalne rezerve. Međutim, dugotrajno zakiseljavanje organizma može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Alkalna jonizovana voda savršeno alkalizira tijelo i pomaže u održavanju ispravnog acidobaznog balansa.

Prednosti Aquarion uređaja
 • Temeljno čisti vodu: ima vanjski mehanički filter koji filtrira veće nečistoće i drugi višestupanjski, zamjenjivi filter od 0,01 mikrona koji uklanja kontaminante, bakterije, viruse, teške metale, klor. Ona, sa svoje strane, dozvoljava potrebne minerale, kao što su kalcijum, magnezijum i kalijum. Pored ugljenične faze obogaćene srebrom, filter ima i turmalin, koji dodatno ionizira vodu na prirodan način.
 • Višestepena ionizacija vode (tokom elektrolize vode, Aquarion može proizvesti i alkalne i kisele vode sa 4 različita pH nivoa.

* Ionizovana alkalna voda je veliki antioksidant. Sadrži mnoge hidroksilne ione (OH-) koji vezuju slobodne radikale u našem organizmu. Ova voda efikasno alkalizira organizam, pomažući u održavanju ravnoteže kiselo-baznih i na taj način preokrećući proces zakiseljavanja tijela određenim vrstama hrane, lijekova i sl. Također pozitivno utječe na naše tijelo i potiče ga na djelovanje.

* Ionizovana jonska voda može se koristiti samo spolja, npr. Za njegu lica, čišćenje kože. Voda sa višim nivoom kiselosti može se koristiti za dezinfekciju površina, kao i za kućne poslove (dezinfekciono djelovanje bez hemikalija).

 • Zahvaljujući sistemu platinasto-titanijumske elektrode, alkalna jonizovana voda postiže optimalni negativni ORP (redoks potencijal).
 • Struktura alkalne jonizovane vode se mijenja, što značajno povećava njegovu apsorpciju i sposobnost navodnjavanja tijela. U tradicionalnoj vodi, molekuli vode formiraju grupu od 12-18 molekula. Tokom procesa jonizacije, struktura klasterske vode se menja - zahvaljujući tome klasteri formiraju 6 molekula, što poboljšava penetraciju i hidrataciju tela, kao i povećava efikasnost čišćenja ćelija od sporednih produkata metabolizma.
 • Uređaj proizvodi vodu zasićenu kiseonikom koja može pomoći u održavanju zdravlja i korisna je za svakoga, posebno za aktivne ljude, vozače i fizičke radnike.

Efekti upotrebe alkalne vode:
 • smanjuje zakiseljavanje;
 • podržava funkcionisanje bubrega;
 • aktivira i balansira prirodni zaštitni sistem tijela;
 • podržava funkcije probave;
 • smanjuje celulit;
 • njegova pravilna povezanost sa dnevnom ishranom može podržati proces mršavljenja;
 • dodaje energiju;
 • smanjuje umor;

Kisela jonizovana voda je odlična za našu kožu. Kisela voda iz nivoa 1-2 može se koristiti u kozmetičke svrhe, nivo 3-4 pokazuje antiseptička svojstva - uz njegovu pomoć možemo dezinficirati npr. Površine ploča, kuhinjske krpe, itd. Kisela jonizirana voda nije pogodna za potrošnju!

Efekti upotrebe kisele vode:
 • čisti i hrani kožu;
 • čistu kuhinju, bez upotrebe hemikalija;
strijela

Aquarion - Mišljenja o proizvodu

Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
strijela
Garancija najniže cijene
Aquarion Water Ionizer And Filter
Back to content