Melatonin 3.0 - Trgovina CaliVita International

Go to content

Melatonin 3.0

Melatonin 3.0
60 tableta

Upotreba:
1 kapsula dnevno

Melatonin 3.0 aktivni sastav/tableta:
Melatonin 3 mg
U skladu sa bioritmom
Pri današnjem, ubrzanom tempu života, svima nam je zajedničko to da premalo vremena posvjećujemo pravilnom odmoru. Brz tempo života nas neprimjetno uvlači u određeni obrazac življenja, koji u kombinaciji sa stresom, može da dovede do određenih poremećaja u spavanju, a dovoljna količina sna je potrebna da se organizam obnovi. Kako bismo to postigli, proizvod pod nazivom Melatonin može da nam bude od velike pomoći.

Kome preporučujemo?
U našem mozgu se nalazi pinealna žljezda, ili epifiza. U vrijeme kada se smanji prirodna svjetlost, ova žljezda proizvodi melatonin iz serotonina, koji ima važnu ulogu u održavanju ritma sna i budnosti. Prilikom smanjenja količine prirodne svjetlosti, povećava se proizvodnja melatonina, koji nam obezbjeđuje fiziološki zadovoljavajući odmor. Naziv "melatonin" potiče od grčke reči melas koja u prevodu znači "crno", ukazujući na taj način da se melatonin proizvodi samo u tami. Melatonin je važan i kod životinja, ne samo kod ljudi. Ptice selice znaju da je vreme za selidbu, u jesen, na osnovu djelovanja melatonina. Ova supstanca takođe reguliše i rast dlake kod životinja (linjanje), i stanje hibernacije kod nekih životinja.

Nivo melatonina u organizmu se mjenja, u zavisnosti od našeg ritma. Postoji određena vrsta dnevnog ritma koji zavisi od sunčeve svjetlosti, i sezonski ritam koji zavisi od dužine dana. Nivo melatonina noću može da bude i do deset puta veći od nivoa melatonina u našem organizmu tokom dana.

Ova ravnoteža lako može biti poremećena, pogotovo kod ljudi koji rade noću, ili često mjenjaju nekoliko vremenskih zona. Osobe koje imaju poteškoća sa spavanjem, često koriste sintetičke ljekove (tablete za spavanje), mada bi mogli da pomognu sebi i uzimanjem prirodnih dodataka ishrani, koji bi prirodnim putem nadoknadili manjak melatonina u njihovom organizmu. Za razliku od sintetičkih ljekova, kod uzimanja prirodnog melatonina, osobe se bude odmorne i sveže.

Bitno je napomenuti da se proizvodnja melatonina u našem telu smanjuje kako starimo, tako da ovaj preparat može biti od velike pomoći starijim osobama koje pate od poremećaja sna. Ljudsko tijelo najbolje funkcioniše ukoliko postoji pravilan ciklus spavanja i budnog stanja. Pomažući pri održavanju zadovoljavajućeg sna i relaksacije, Melatonin doprinosi zdravom funkcionisanju imunog sistema, krvnog pritiska i tjelesne temperature.

Iako naše tijelo proizvodi melatonin, užurbani životni stil, mnoštvo putovanja, uticaj ljeta kroz različite vremenske zone, noćna dežurstva ili nepredvidivi radni časovi, poodmakla starost ili bolesti mogu da izazovu deficijenciju u produkciji melatonina. Naše Melatonin tablete mogu da budu od pomoći u osiguravanju opuštajućeg sna i doprinesu obnovi biološkog ritma. Povrh toga, melatonin može da bude od koristi u ostavljanju pušenja*, kao i u poboljšanju efikasnosti određenih tretmana u borbi protiv kancera, uz istovremeno ublažavanje nepoželjnih efekata datih tretmana**. Melatonin, takođe, inhibira proces starenja kože***

Kome preporučujemo?
 • Osobama koje imaju tegobe pri spavanju,
 • tokom dužih putovanja kroz više vremenskih zona (jet lag),
 • ukoliko je opala produkcija melatonina u tijelu usljed bolesti,
 • Kao suplement tokom anti-aging tretmana

Da li ste znali da ukoliko unesete 0.3 mg melatonina oralnim putem, dolazi do smanjenja žudnje za cigaretama u trajanju od čak 10 sati? *

PAŽNJA!
 • Nemojte prekoračiti preporučene dnevne količine!
 • Melatonin treba uzeti 30 – 60 minuta prije spavanja. Pošto utiče na koncentraciju, izbjegavajte upravljanje motornim vozilima i radnim mašinama nakon uzimanja melatonina!
 • U slučajevima ozbiljnih poremećaja sna i poznatih oštećenja nervnog sistema, konsultujte se sa vašim ljekarom, prije upotrebe ovog preparata!
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content