CoQ10 Lozenges - Trgovina CaliVita International

Go to content

CoQ10 Lozenges

CoQ10 Lozenges
30 tableta

Upotreba:
1 tableta dnevno, rastvoriti ispod jezika; ne progutati cijelu!

CoQ10 Lozenges, aktivni sastav/tablete:
Koenzim Q10 30 mg
Q10 (sa brzom apsorpcijom)
Šta je koenzim Q10?

Koenzim Q10 je antioksidant neophodan za ljudski život. Nalazi se u većini ćelija ljudskog tijela, a tokom starenja ga naš organizam proizvodi sve manje. Njegove rezerve su potrebne za očuvanje energije i mladalačke kondicije.

Po čemu se novi sublingval Q10 razlikuje od njegovog prethodnika?
Zahvaljujući sublingvalnom karakteru, sastavni dijelovi tablete se brže i djelotvornije apsorbuju u organizamu, pošto se oni putem krvnih sudova ispod jezika i u obrazima direktno apsorbuju u krvotok.Dalje, za razliku od regularnog Q10, CoQ10 Lozenges je u dozi od 30 mg, što omogućava jači efekat koji kombinovan sa brzim dejstvom može naći primjenu kod velikog broja ljudi kojima je potrebna “energetska injekcija”, pogotovo kod starijih osoba ili kod osoba sa visokim nivoom stresnih faktora u svakodnevnom životu.

Kome ga preporučujemo?
 • Osobama koje su izložene mentalnom i fizičkom naporu, kao i osobama koje imaju stresni životni stil, s ciljem povećanja energije,
 • Osobama koje se nalaze u situaciji kada je neophodno odmah dati rezultat (npr. pred ispit ili trening),
 • Osobama koje pate od digestivnih tegoba i problema sa apsorpcijom,
 • Osobama koje pate od oboljenja desni,
 • Osobama koje pate od zujanja u ušima*,
 • Osobama čija ishrana je nepotpuna,
 • Osobama koje uzimaju određene vrste lijekova protiv povišenog holesterola, psihijatrijskih medikamenata, srčanih lijekova i preparata za liječenje dijabetesa,
 • Pušačima,
 • Osobama koje smatraju da je važno održavati zdravlje srca,
 • Svima preko trideset godina.

Da li ste znali da koenzim Q10 koji potpomaže procese razmjene energije u mukoznoj membrani usne šupljine može da ima i pozitivan efekat na lokalnu upalu desni, koji potpomaže procese razmjene energije u mukoznoj membrani usne šupljine?**

Pažnja! Proizvod je osjetljiv na toplotu i svjetlost i to se mora uzeti u obzir prilikom skladištenja. Kvalitet čistog koenzima Q10 opada na temperaturama oko 35 Celizijusovih stepeni. Trudnice i dojilje treba da se posavjetuju sa svojim ljekarom prije upotrebe CoQ10!

* A pilot clinical trial of the effects of coenzyme Q10 on chronic tinnitus aurium - Khan M, Gross J, Haupt H, Jainz A, Niklowitz P, Scherer H, Schmidt FP, Klapp BF, Reisshauer A, Mazurek B., Otolaryngol Head Neck Surg. 2007 Jan; 136(1):72-7.

** Study of CoQ10-Enzymes in Gingiva from Patients with Periodontal Disease and Evidence for a Deficiency of Coenzyme Q10 – Littaru et al, Proc. Nat. Acad. Sci. USA Vol. 71, No. 4, pp. 1456-1460, April 1974,
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content