CoQ10 Lozenges - Trgovina CaliVita Bosna i Hercegovina

Go to content

CoQ10 Lozenges

CoQ10 Lozenges
Antioksidansi Calivita
30 tableta

Q10 (sa brzom apsorpcijom)
Količina na zalihama: 47
55.00 KM
snagu i energijuDodatna snaga

Proizvod CoQ10 Lozenges sadrži koenzim Q10 u obliku "sublingvalnih" tableta. Forma tableta, koja se može staviti ispod jezika (gdje se otopi), uzrokuje brže i učinkovitije apsorbiranje aktivnih sastojaka u tijelo.
promocija popust 25% >>
strijela
Calivita Co Q10 Lozenges

koenzim Q10 sa brzom apsorpcijom

Q10 (sa brzom apsorpcijom)

Šta je koenzim Q10?

Koenzim Q10 je antioksidant neophodan za ljudski život. Nalazi se u većini ćelija ljudskog tijela, a tokom starenja ga naš organizam proizvodi sve manje. Njegove rezerve su potrebne za očuvanje energije i mladalačke kondicije.


Po čemu se novi sublingval Q10 razlikuje od njegovog prethodnika?
Zahvaljujući sublingvalnom karakteru, sastavni dijelovi tablete se brže i djelotvornije apsorbuju u organizamu, pošto se oni putem krvnih sudova ispod jezika i u obrazima direktno apsorbuju u krvotok.Dalje, za razliku od regularnog Q10, CoQ10 Lozenges je u dozi od 30 mg, što omogućava jači efekat koji kombinovan sa brzim dejstvom može naći primjenu kod velikog broja ljudi kojima je potrebna “energetska injekcija”, pogotovo kod starijih osoba ili kod osoba sa visokim nivoom stresnih faktora u svakodnevnom životu.

Kome ga preporučujemo?
 • Osobama koje su izložene mentalnom i fizičkom naporu, kao i osobama koje imaju stresni životni stil, s ciljem povećanja energije,
 • Osobama koje se nalaze u situaciji kada je neophodno odmah dati rezultat (npr. pred ispit ili trening),
 • Osobama koje pate od digestivnih tegoba i problema sa apsorpcijom,
 • Osobama koje pate od oboljenja desni,
 • Osobama koje pate od zujanja u ušima*,
 • Osobama čija ishrana je nepotpuna,
 • Osobama koje uzimaju određene vrste lijekova protiv povišenog holesterola, psihijatrijskih medikamenata, srčanih lijekova i preparata za liječenje dijabetesa,
 • Pušačima,
 • Osobama koje smatraju da je važno održavati zdravlje srca,
 • Svima preko trideset godina.

Da li ste znali da koenzim Q10 koji potpomaže procese razmjene energije u mukoznoj membrani usne šupljine može da ima i pozitivan efekat na lokalnu upalu desni, koji potpomaže procese razmjene energije u mukoznoj membrani usne šupljine?**

* A pilot clinical trial of the effects of coenzyme Q10 on chronic tinnitus aurium - Khan M, Gross J, Haupt H, Jainz A, Niklowitz P, Scherer H, Schmidt FP, Klapp BF, Reisshauer A, Mazurek B., Otolaryngol Head Neck Surg. 2007 Jan; 136(1):72-7.
** Study of CoQ10-Enzymes in Gingiva from Patients with Periodontal Disease and Evidence for a Deficiency of Coenzyme Q10 – Littaru et al, Proc. Nat. Acad. Sci. USA Vol. 71, No. 4, pp. 1456-1460, April 1974,
30 tableta

Upotreba
1-2 tablete dnevno

Aktivni sastojciAKTIVNI SASTOJCI
CoQ10 Lozenges, aktivni sastav/tablete:
Koenzim Q10 30 mg
Pažnja! Proizvod je osjetljiv na toplotu i svjetlost i to se mora uzeti u obzir prilikom skladištenja. Kvalitet čistog koenzima Q10 opada na temperaturama oko 35 Celizijusovih stepeni. Trudnice i dojilje treba da se posavjetuju sa svojim ljekarom prije upotrebe CoQ10!
CoQ10 Lozenges je bogatstvo koenzima Q10 u obliku "sublingvalnih" tableta. Oblik tableta, koji se može staviti ispod jezika (gdje se otopi), uzrokuje da se aktivni sastojak apsorbira brže i učinkovitije, jer se direktno u krvotok uz pomoć krvnih žila u ustima. Tablete imaju prirodan okus i aromu limuna.

Koenzim Q10 je prirodna supstanca koju telo proizvodi, neophodno za ljudsko zdravlje, koja se javlja u skoro svakoj ćeliji tela.

Nažalost, njegova koncentracija u tijelu se smanjuje nakon 30 godina starosti. U dobi od 40 godina, prirodna proizvodnja koenzima Q10 je smanjena do 25%. Pored toga, bez obzira na starost, njegova proizvodnja je takođe inhibirana stresom, farmakološkim lijekovima, pušenjem ili radioterapijom.

Zbog toga je tako važno da koenzim Q10 dobijete uz pomoć dodataka ishrani.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  CoQ10 Lozenges - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  strijela
  Garancija najniže cijene
  CoQ10 Lozenges
  Back to content