Joint Protex - Trgovina CaliVita Bosna i Hercegovina

Go to content

Joint Protex

Joint Protex
Ostali proizvodi Calivita
90 tableta

Kompleks za zaštitu zglobova
Količina na zalihama: Trentno nema na zalihama!
75.00 KM
za zdrave zglobove
promocija popust 25% >>
strijela

kompleks za zaštitu zglobova

Kompleks za zaštitu zglobova

Za očuvanje i ponovno uspostavljanje zdravlja cjelokupnog vezivnog tkiva djelotvornu pomoć može da pruži novi kompleksni preparat CaliVite, zvani JointProtex, koji sadrži sve one materije kojih u standardnoj ishrani ili nema, ili ih ima u nedovoljnim količinama.

Preparat JointProtex sadrži značajne količine glikozamina, hondroitin sulfata, metil-sulfonil-metana (MSM), glikozaminoglikana, kompleksa hialuronske kiseline, cetil-miristoleata (CM), ekstrakta iz indijskog tamjanovog drveta (Lat. Boswellia serrata, boswelske kiseline), suručice (Lat. Filipendula ulmaria), 95%-nog ekstrakta kurkume, te cink i mangan.


Kome se preporučuje?

Glikozamin – odgovarajućom suplementacijom ove materije, prirodnog sastojka vezivnog tkiva i međućelijske supstance, podstiče se proces regeneracije (zglobne) hrskavice, a njegovo uzimanje na duže staze otklanja i bolove. Pored toga, pozitivna osobina glikozamina je i to, što – suprotno od konvencionalnih analgetika i antiinflamatornih lijekova – ova materija nema neželjenih sporednih efekata. Zahvaljujući maloj molekularnoj veličini, ona lako dospijeva do ćelija zglobne hrskavice i sinovijskih opni, gdje zatim podstiče procese GAG-sinteze.

Hondroitin sulfat – je mješavina kako intaktnog, tako i djelimično hidrolizovanog hondroitin sulfata, čija molekularna težina varira od 1 400 do 30 000 (ili čak i više).

Hialuronska kiselina (HA) – je količinski gledano najvažniji sastavni dio vezivnog tkiva. Zahvaljujući njenom snažnom negativnom elektronskom punjenju i veoma visokoj molekularnoj težini, može da veže veoma značajne količine vode. Generalno utiče na sveukupne funkcije vezivnog tkiva. Osigurava podmazivanje površina hrskavice u zglobovima.

Metil-sulfonil-metan (MSM) – igra veoma važnu ulogu u procesu sinteze bjelančevina u vezivnom tkivu. Bez ovog jedinjenja aminokiseline ne bi mogle da se ugrade u kompleksne proteinske molekule vezivnog tkiva. Vezivno tkivo stvoreno na taj način ne bi imalo ni odgovarajuću strukturu, ni čvrstinu, tj. bilo bi nestabilno.

Cetil-miristoleat (CM) – štiti tkivo hrskavice od habanja, i učestvuje u procesu regeneracije.

Indijsko tamjanovo drvo – ima jako antiinflamatorno dejstvo, djeluje kao mukolitik (rastvara sluz), popravlja apetit, ublažava simptome oboljenja bubrega (zapaljenje, pijesak, kamen), olakšava rad pluća, uravnotežava ritam disanja, ublažava kašalj i ima antiseptičko svojstvo.

Kurkuma – kurkumin koji se dobija iz kurkume (Lat. Curcuma longa), ima snažno antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo, koje djeluje blagotvorno u slučaju bolesti upale zglobova (reumatske groznice, reumatoidnog artrita), i to bez štetnih sporednih uticaja! U slučaju kostobolje i reume njeno uzimanje takođe ima blagotvorno dejstvo.

Suručica – ovaj „biljni aspirin“ ima veoma nježno zaštitno dejstvo na želudačnu sluznicu, a u isto vrijeme djeluje preventivno protiv pojave čira na želucu koji se inače javlja kod dugotrajne upotrebe „antireumatskih“ lijekova i lijekova protiv bolova (tzv. nesteroidnih antiinflamatornih lijekova). Pored mnogobrojnih drugih povoljnih uticaja djeluje i kao analgetik i diuretik, zbog čega se posebno preporučuje za tretiranje simptoma reume i zapaljenja zglobova.

Cink – nedostatak cinka može dovesti do skrivenog poremećaja imunog sistema (latentnog imunodeficita), sklonosti ka depresiji, gubitka apetita, blijede i masne kože pune mitesera i akni, a ujedno dovodi do rizika nastanka zapaljenja vezivnog tkiva, reume, kao i pojave celulita (kože poput narandžine kore).

Mangan – nedostatak mangana može dovesti do pojave bolova u koljenu, sklonosti za pojavu grčeva, hronične malaksalosti i umora, poremećaj sluha i gubitka ravnoteže, a kod djece u dobu intenzivnog rasta do pojave „bolova rastenja” naročito u donjim ekstremitetima i kukovima.


KOMPLEKSNA ZAŠTITA ZA ZGLOBOVE

Aktivni sastav preparata Joint Protex doprinose regeneraciji hrskavice koja pokriva krajeve kostiju, kao i proizvodnji tečnosti u zglobnom prostoru. Glukozamin ojačava hrskavicu, dok hijaluronska kiselina i MSM učestvuju u proizvodnji sinovijalne tečnosti. Bilje u ovoj tableti, kao što su kurkuma i suručica, mogu da ublaže bol kao i nesteroidni i antiinflamatorni medikamenti, ali bez opasnosti od neželjenih efekata, koje ti lijekovi mogu da imaju.

Pomozite svojim zglobovima, pošto nije moguće uživati u bezbolnoj i potpunoj slobodi pokreta bez zdravih zglobova!

Kome preporučujemo?
 • Svima koji žele svojim zglobovima da pruže adekvatnu zaštitu i pomoć
 • Osobama koje se bave fizičkim radom
 • Osobama koje se redovno bave sportom
 • Osobama sa prekomjernom tjelesnom težinom
 • Osobama koje nemaju dovoljno fizičkih aktivnosti
 • S ciljem suplementacije tretmana pri povredi zgloba.

Da li ste znali da su oštećenja nastala habanjem glavnih zglobova (koljena, skočnog
zgloba, kukova) stanje koje pogađa veliki broj ljudi, posebno u poodmaklim
godinama, pod uticajem prekomjerne tjelesne težine i nasljednih faktora? Postoji mogućnost da se habanje zglobova spriječi ili uspori. Naši se zglobovi mogu regenerisati, ukoliko koristite odgovarajuće nutrijente.
90 tableta

Upotreba
3 x 1 tableta dnevno, u toku obroka

Aktivni sastojciAKTIVNI SASTOJCI
Joint ProteX aktivni sastav/tableta:
Glucosamin (školjka) 250 mg
Chondroitin sulfat 200 mg
Methil-sulpfonil-metan (MSM) 150 mg
Glikosaminoglican 150 mg
Hijaluronoska kiselina (complex) 50 mg
Cetil miristoleat (CMT) 50 mg
Ekstrakt Indijskog tamjanovog drveta (25% ) 50 mg
Suručica 40 mg
Ekstrakt kurkume (95%) 10 mg
Cink (gluconate) 5 mg
Mangan 1 mg
Pažnja! Izbjegavati u slučaju preosjetljivosti na morske školjke! Dijabetičari i osobe sa povišenim nivoom holesterola treba da se posavjetuju sa svojim ljekarom prije upotrebe ovog proizvoda. U slučaju alergije na aspirin, potražiti savet ljekara. Ne preporučuje se u trudnoći i tokom dojenja!

7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Joint Protex - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  strijela
  Garancija najniže cijene
  Joint Protex
  Back to content