Arginine Plus - Trgovina CaliVita Bosna i Hercegovina

Go to content

Arginine Plus

Arginine Plus
Ostali proizvodi Calivita
100 tableta

Poboljšanje performansi
Količina na zalihama: 26
56.50 KM
čovjek
L-arginin promoviše sintezu proteina, može da utiče na sekreciju hormona rasta i insulina, zbog čega sportisti često posežu za ovom aminokiselinom kako bi povećali mišićnu masu. Takođe podržava procese čišćenja tela razgradnjom nusproizvoda koji se dobijaju iz metaboličkih procesa.
promocija popust 25% >>
strijela

Prirodni arginin

Poboljšanje performansi

Dodatak ishrani za jačanje imuniteta, rast i razvoj djece, i za sportiste.


Kome se preporučuje?

Aminokiseline L-Arginin je prisutna u većini izvora proteina kao što su meso, mliječni proizvodi i integralne žitarice. Isto tako, naša tijela mogu sintetizirati male količine to. Arginin obavlja nekoliko važnih funkcija za metabolizam. Naša tijela koriste arginin za proizvodnju azot-oksida. Azot oksid ima efekat dilating krvnih sudova i poboljšava protok krvi, što dovodi do pojačane nutrijenata i isporuku kisika do ćelija, i poboljšane uklanjanje otpada. Isto tako, arginin je prekursor za kreatin, koji igra važnu ulogu u mišićne energije i snage. Pomaže da se podrži poboljšanu cirkulaciju, u kombinaciji sa ulogom arginin u sintezu proteina, podjela ćelija, i mišićna energija, je razlog arginin suplementacija je popularan među sportistima performanse.

Jedna tableta arginina Plus pruža koliko 4,5 kg oraha!
100 tableta

Upotreba
1-2 tablete dnevno

Aktivni sastojci


Jedna tableta arginina Plus pruža koliko 4,5 kg oraha!


AKTIVNI SASTOJCI
Arginine Plus aktivni sastav/tableta:
L-Arginin 500 mg
Mangan 600 mcg
Alfa Ketogluralna kiselina 50 mg
PAŽNJA!
 • Trebalo bi da se konsultuje sa lekar, prije nego što bilo koji dodatak.
 • Arginin suplementacija se ne preporučuje za dijabetičare, jer može utjecati na lučenje insulina.
 • Nemojte prekoračiti preporučeni dnevni unos.
 • Dodaci prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
 • Čuvati izvan dohvata male djece.
Iako naš organizam je u stanju sintetizirati arginin, postoje određene situacije u životu kada svoju proizvodnju smanjuje. Jedna stvar koja može izazvati takvo smanjenje i često je iskusan i poznat za mnoge od nas je stres. Korištenje arginina je značajno porastao, jer ima nekoliko poznatih korisnih efekata. To utiče na opšte fiziološke širenje krvnih sudova, što je omiljeni dodatak za sportiste čini.

Arginin pomaže da se podrži detoksikacije pomažući da ukloni amonijaka iz organizma. Kao i, arginin igra važnu ulogu u imunološki sistem organizma jer reguliše aktivnost timusa koji obrađuje bijelih krvnih stanica poznate kao T-limfocita. Arginin također igra važnu ulogu u proizvodnji hormona rasta i inzulin. prirodnu proizvodnju našeg organizma arginina može biti oslabljena faktori kao što su fizički ili mentalni stres, loša ishrana, ili bolesti.

Ključne riječi: Arginin Plus, Calivita, arginin, L-arginin
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Arginine Plus - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  strijela
  Garancija najniže cijene
  Arginine Plus
  Back to content