Arginine Plus - Trgovina CaliVita International

Go to content

Arginine Plus

Arginine Plus
100 kapsula

Upotreba:
1-2 tablete dnevno

Arginine Plus aktivni sastav/tableta:
L-Arginin 500 mg
Mangan 600 mcg
Alfa Ketogluralna kiselina 50 mg
Poboljšanje performansi
Dodatak ishrani za jačanje imuniteta, rast i razvoj djece, i za sportiste.

DID YOU KNOW?
Jedna tableta arginina Plus pruža koliko 4,5 kg oraha!
Arginine Plus Calivita
Iako naš organizam je u stanju sintetizirati arginin, postoje određene situacije u životu kada svoju proizvodnju smanjuje. Jedna stvar koja može izazvati takvo smanjenje i često je iskusan i poznat za mnoge od nas je stres. Korištenje arginina je značajno porastao, jer ima nekoliko poznatih korisnih efekata. To utiče na opšte fiziološke širenje krvnih sudova, što je omiljeni dodatak za sportiste čini.

Aminokiseline L-Arginin je prisutna u većini izvora proteina kao što su meso, mliječni proizvodi i integralne žitarice. Isto tako, naša tijela mogu sintetizirati male količine to. Arginin obavlja nekoliko važnih funkcija za metabolizam. Naša tijela koriste arginin za proizvodnju azot-oksida. Azot oksid ima efekat dilating krvnih sudova i poboljšava protok krvi, što dovodi do pojačane nutrijenata i isporuku kisika do ćelija, i poboljšane uklanjanje otpada. Isto tako, arginin je prekursor za kreatin, koji igra važnu ulogu u mišićne energije i snage. Pomaže da se podrži poboljšanu cirkulaciju, u kombinaciji sa ulogom arginin u sintezu proteina, podjela ćelija, i mišićna energija, je razlog arginin suplementacija je popularan među sportistima performanse.

Arginin pomaže da se podrži detoksikacije pomažući da ukloni amonijaka iz organizma. Kao i, arginin igra važnu ulogu u imunološki sistem organizma jer reguliše aktivnost timusa koji obrađuje bijelih krvnih stanica poznate kao T-limfocita. Arginin također igra važnu ulogu u proizvodnji hormona rasta i inzulin. prirodnu proizvodnju našeg organizma arginina može biti oslabljena faktori kao što su fizički ili mentalni stres, loša ishrana, ili bolesti.

PAŽNJA!
Trebalo bi da se konsultuje sa lekar, prije nego što bilo koji dodatak.
Arginin suplementacija se ne preporučuje za dijabetičare, jer može utjecati na lučenje insulina.
Nemojte prekoračiti preporučeni dnevni unos.
Dodaci prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
Čuvati izvan dohvata male djece.

Ključne riječi: Arginin Plus, Calivita, arginin, L-arginin
Back to content