Beta Carotene 9000IJ - Trgovina CaliVita International

Go to content

Beta Carotene 9000IJ

Beta Carotene 9000IJ
Vitamini Calivita
100 softgel kapsula

Previtamin vitamina A
na lageru
mrkva
Prirodni beta karoten je:

   • prelepa i dugotrajna preplanulost
   • zdravih očiju
   • lepa i zdrava koža
   • bolji otpor
   • antioksidativna zaštita
promocija popust 25% >>
strijela

Prirodni beta karoten

Beta karotin je prekurzor vitamina A, ljudsko telo može da ga pretvori u vitamin A u skladu sa svojim potrebama. Vitamin A je gradivni element mrežnjače, esencijalnog dela našeg oka, koje igra nezamenljivu ulogu u procesu percepcije svetla. Učestala primena takođe doprinosi normalnom stanju kože i može da bude od koristi u izbegavanju štete izazvane UV zracima.

 • Pre odlaska na godišnji odmor u cilju pripreme kože za sunčanje i osobama koje žele duže da očuvaju tamniji ten
 • Delimično slepima i onima koji imaju određene tegobe sa vidom
 • Osobama koje traže efikasnu antioksidantnu zaštitu
 • Osobama koje slede dijetu sa niskim sadržajem masti ili pate od poremećaja apsorpcije

Simptomi nedostatka vitamina A mogu da budu: noćno slepilo, probleme sa formiranjem krvi, dijareju, određena stanja kože, podložnost oboljenjima gornjeg disajnog puta;

Jedna tableta Beta Carotene obezbeđuje toliko beta karotina kao 14 kajsija!

Da li ste znali da beta-karotin, u kombinaciji sa cinkom i vitaminima C i E može da bude od koristi u sprečavanju propadanja vida usled starenja?*
100 tableta

Upotreba:
1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

AKTIVNI SASTOJCI
100 softgel kapsula

Upotreba:
1 softgel kapsula dnevno

Beta Carotene aktivni sastav/kapsule:
Beta karotin 9000 IU
PAŽNJA!
 • Trebalo bi da se konsultuje sa lekar, prije nego što bilo koji dodatak.
 • Beta karoten suplementacija se ne preporučuje za pušače.
 • Supstance smanjenje nivoa holesterola (soja, češnjak) i određenih antacide može smanjiti apsorpciju vitamina A.
 • Nemojte prekoračiti preporučeni dnevni unos.
 • Dodaci prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
 • Čuvati izvan dohvata male djece.
Naše telo sintetizira vitamin A iz beta karotena u potrebne količine. Beta karoten igra važnu ulogu u odbrani polinezasićenih masnih kiselina u borbi protiv slobodnih radikala i pomaže u održavanju normalne funkcije ćelija.

Beta karoten spada u grupu biljnih pigmenata nazivaju karotenoidi, koji daju povrće njihove svijetle boje. Karotenoidi se koriste u organizmu za sintezu vitamina A, i beta karoten je bogat izvor ovog vitamina za tijelo.

Većina ljudi ispravno povezuju Vitamin A sa dobar vid, posebno pri slabom svjetlu uvjetima. Smanjena oblik vitamina A zove retinol je važna karika u reakciji kemijske lanac u oku koji šalje impulse vidnog živca. Vitamin A također igra važnu ulogu u strukturi, integritet, rast i popravak epitelnih stanica. Epitelne ćelije su specijalizirane ćelije koje oblažu unutarnjim i vanjskim površinama različitih organa, žlijezde i šupljine u tijelu, kao što su respiratornog, urinarnog i gastrointestinalni trakt, endokrinog i krvotoka. Isto tako, naša koža je napravljen od epitelnih stanica. Ove ćelije su od vitalnog značaja za imunološki sistem, kao što je njihova selektivna propusnost pomaže u zaštiti tjelesnih površina od prodora patogena. Isto tako, određene vrste epitelnih ćelija su odgovorni za sluz sekreta koji su od vitalnog značaja za pravilno i zdravo funkcioniranje probavnog trakta. Dakle, vitamin A pruža nutritivne podršku za zdravu kožu, dobar vid, i pravilno funkcioniranje različitih metaboličkih procesa.

Beta karoten je snažan antioksidant, korisne u skupljaju slobodne radikale iz tijela. Slobodni radikali su nestabilni atomi s nesparenih elektrona koji kradu elektrone iz drugih atoma, nanoseći im zauzvrat da postanu slobodne radikale. Mnogi naučnici smatraju da je jedan od glavnih uzroka starenja je oštećenje ćelija koja može biti uzrokovana nekontrolisanom lančane reakcije slobodnih radikala.

Stanja koja mogu doprinijeti nedostatka vitamina A uključuju alkohol ili konzumiranja duvana, loša ishrana i bolesti.

Ključne riječi: beta karoten, Calivita, beta-karoten, vitamin A
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Beta Carotene - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  strijela
  Garancija najniže cijene
  Beta Carotene
  Back to content