Stress Management - Trgovina CaliVita International

Go to content

Stress Management

Stress Management B-Complex
100 tableta

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 1-3 tablete dnevno.

Stress Management aktivni sastav/tableta:
Vitamin B1 1.3 mg
Vitamin B2 1.8 mg
Vitamin B6 2 mg
Niacin 15 mg
Pantotenska kiselina 5 mg
Pirodiksin 2 mcg
Vitamin C 60 mg
Folna kiselina 100 mcg
Holin 100 mg
Inozitol 100 mg
Magnezij 13.5 mg
B-kompleks za smanjenje stresa
Preparat koji sadrži vitamine grupe B i vitamin C. Pod uticajem stresa potrebe organizma za vitaminima se povećavaju i lakše nastaje njihov manjak koji može dovesti do oboljenja. Sastav preparata je optimalan za osobe koje su svakodnevno izložene uticajima stresa.

OLAKŠANJE STRESA KOMPLEKSOM VITAMINA B
Stres je dio našeg života. Iako nam je potreban pozitivan stres da nas motiviše i čini nas produktivnim, stres može da nam zagorča život i dovede nas i do bolesti. Spriječite stres uz pomoć odgovarajućeg načina života i načina ishrane! Vaši napori će biti potpomognuti porodicom vitamina B suplementiranom sa vitaminom C i magnezijem, koji se nalaze u ovom našem proizvodu. Stress Management asistira u funkcionisanju nervnog sistema i pozitivno utiče na metabolizam energije i funkcionisanje imunog sistema.

Vitamini rastvorljivi u vodi. Tiamin (vitamin B1): igra važnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata, a nezamenljive za normalnu funkciju mišića i nervnog sistema. Riboflavin (vitamin B2): igra ulogu u ugradnji gvožđa (proizvodnja hemoglobina), u sintezi bjelančevina i u razgradnji masti i ugljenih hidrata. Niacinamid (vitamin B3): igra bitnu ulogu u biološkoj oksidaciji, u proizvodnji energije i u razgradnji i izgradnji ugljenih hidrata i masti. Neophodan je za normalno funkcionisanje probavnog i nervnog sistema, kao i za sintezu nekih hormona. Folna kiselina (vitamin B4): zajedno sa drugim vitaminima učestvuje u formiranju crvenih krvnih zrnaca i poboljšava efikasnost apsorpcije gvožđa. Potpomaže metabolizam pojedinih aminokiselina i sintezu nukleinskih kiselina. Prema iskustvima, manjak folne kiseline u periodu rane trudnoće može da dovede do nastanka urođenih anomalija na plodu (npr. rascep kičme - spina biffida). Pantotenska kiselina (vitamin B5): učestvuje u pretvaranju ugljenih hidrata i masti u energiju. Potpomaže izgradnju epiderma i utiče na rast kose. Od vitalnog je značaja za normalnu funkciju nadbubnežne žljezde. Piridoksin (vitamin B6): kao sastavni dio brojnih enzima učestvuje u metabolizmu aminokiselina, esencijalnih kiselina i gvožđa. Biotin (vitamin B7): sastevni je deo brojnih enzima koji igraju ulogu u metabolizmu belančevina, ugljenih hidrata i masti. Holin (vitamin B8): potpomaže iskorištavanje masnih kiselina u organizmu, štiti jetru od zamašćivanja i sprječava taloženje holesterola na zidove krvnih sudova. Inozitol (vitamin B9): igra ulogu u rastu kose, u sprečavanju zakrečavanja krvnih sudova i u prenošenju nervnih impulsa. Predstavlja materiju koja razgrađuje masti. Pare-amino-benzoenska kiselina (vitamin B10): učestvuje u metabolizmu gvožđa i nastajanju crvenih krvnih zrnaca. Potpomaže nastajanje folne kiseline i apsorpciju pantotenske kiseline. Cijanokobalamin (vitamin B12): igra ulogu u sintezi belančevina i u metaboličkim procesima ugljenih hidrata i masnih kiselina, a važan je i za formiranje crvenih krvnih zrnaca. Stimuliše rast i popravlja apetit.

Za miran život.

Kome preporučujemo?
• Osobama koje su izložene svakodnevnom stresu usljed načina života ili rada
• U slučaju intenzivnog fizičkog naprezanja
• Svima s ciljem jačanja imunog sistema.

Simptomi nedostatka B vitamina uključuju: zavisno od vrste vitamina B koji nedostaje, simptomi mogu da variraju od gubitka apetita, anemije, kožnih problema, sve do srčanih tegoba, problema sa mišićima, nervima i metabolizmom.*

Da li znate da deficijencija vitamina B1 izaziva bolest koja se zove beriberi? Prvi opis ove bolesti datira iz 2697. godine prije nove ere u Kini, ali veza između simptoma i deficijencije je otkrivena tek 1937. Ovih dana se pojavljuje uglavnom zbog upotrebe oljuštenog pirinča na Dalekom Istoku i alkoholizma u razvijenim zemljama.

Pažnja! Upotreba vitamina B može da oboji urin u jarko žutu boju.
* Élelmezés és táplálkozásegészségtan (Nutrition and nutritional physiology) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content