OxyMax - Trgovina CaliVita International

Go to content
OxyMax
60 ml

Upotreba:
Pomiješati 20 kapi OxyMax-a u 2,5 dcl tečnosti.

OxyMax® aktivni sastav:
Stabilizovani molekuli kiseonika u jedinjenju natrij hlorida koji se sastoji od oksida hlora, natrij karbonata i destilovane vode.
Kapi kiseonika
Biološka formula stabilizovanog kiseonika za dodatno snabdjevanje organizma kiseonikom. Sadrži 12 000 molekula kiseonika na milion dijelova. (Upoređenja radi: u vodovodnoj vodi je ova vrijednost 5-7, a u potoku 10-12.)

Kao posljedica industrijalizacije i zagađenja životne sredine koju povlači za sobom, postepeno se smanjuje količina kiseonika u vazduhu, što znači da ljudski organizam nema zadovoljavajući izvor kiseonika. lstovremeno, civilizacijski procesi zahtijevaju sve više napora od organizma, pri čemu rastu potrebe za kiseonikom. Znači, dok s jedne strane imamo povećanje potrebe za kiseonikom, na drugoj strani izvori kiseonika su sve siromašniji. Stabilizovani kiseonik dopunjuje organizam energijom, popravlja fiziološke procese, razmjenu materija i krvotok, ublažava simptome disajnih poremećaja. Poboljšava apsorpciju vitamina, minerala, aminokiselina i ljekovitih biljaka u organizmu. Poboljšava kapacitet fizičkih aktivnosti i značajno povećava učinak sportista. Stabilizovani kiseonik nam je dostupan u obliku molekula, a u krvotok dospijeva preko digestivnog trakta. Karakteristike stabilizovanog kiseonika su: izuzetno je stabilan i u takvoj formi je postojan i više godina, a organizam ga veoma lako apsorbuje. Preparat stabilizovanog kiseonika uništava infektivne bakterije i parazite. Stoga je veoma dobra zaštita od bakterijskih, glivičnih, protozoalnih i virusnih infekcija.

Izvor života.

KISEONIK U KAPIMA
Bez odgovarajućeg snabdijevanja kiseonikom, naše tijelo neće optimalno funkcionisati. OxyMax® kapi sadrže molekule stabilizovanog kiseonika koji dospijeva u krvotok tokom varenja. Ova forma koju tijelo može lako da iskoristi potpomaže u smanjenju štetnih efekata životne sredine, a povećava i naše fizičke performanse. U gradovima u kojima je zrak zagađen i u kojima je količina kiseonika u zraku smanjena, kao i u slučaju povećane potražnje za  kiseonikom tokom sportskih aktivnosti ili fizičkog rada, OxyMax® može da bude od pomoći!

Kome i zašto preporučujemo?
 • Osobama koje žive u velikim gradovima i onima koji se bave sportskim aktivnostima
 • S ciljem podsticanja i povećanja snabdijevanja tijela kiseonikom
 • S ciljem poboljšanja metabolizma
 • S ciljem poboljšanja performansi u sportu
 • S ciljem povećanja energije i poboljšanja fizioloških procesa
 • S ciljem poboljšanja apsorpcije vitamina, minerala, aminokiselina i biljaka.

Da li ste znali da obično udišemo 5 do 8 litara zraka u minuti, što može da se poveća i do 50 – 60 litara tokom sportskih aktivnosti?

Pažnja! Posebnu pažnju obratiti na to da proizvod ne dođe u dodir sa očima! Ne upotrebljavati ga u nerazblaženom obliku! Neophodno je precizno se pridržavati uputstva za primjenu preparata!
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content