Vitamin E 100IU - Trgovina CaliVita International

Go to content

Vitamin E 100IU

Vitamin E 100IU
100 gel kapsula

Upotreba:
1 kapsula dnevno ili prema preporuci liječnika.

Vitamin E aktivni sastav/gel kapsule:
Vitamin E 100 I.U.
Vitamin E
Za prevenciju bolesti srca i krvnih žila - Vitamin ljepote

Prirodni E vitamin s maksimalnom apsorpcijom. Vitamin E sudjeluje u mnogobrojnim biološkim funkcijama organizma, te je prirodni zaštitnik svake stanice od negativnog utjecaja slobodnih radikala. Posebno se preporučuje kao prevencija bolesti srca i krvnih žila, te za zdravlje reproduktivnog sustava.

Prošlo je više od 80 godina od otkrića E vitamina, a njegov značaj u prevenciji bolesti i dalje raste.
Najnovije spoznaje svrstavaju ga u sam vrh zaštite DNA od slobodnih radikala. Vitamin E (alfa-tokoferol) ima važnu ulogu u metabolizmu proteina, ugljikohidrata i masti, kao i u izmjeni tekućina. Djeluje kao imunostimulans, štiteći tijelo i membranu svake naše stanice.

Od velike je pomoći u fazi oporavka jer obnavlja stanice.Povoljno djeluje na živčani sustav, spolnu potenciju, pomlađuje strukturu kože i kosu čini zdravijom. Izvrstan je i kao sredstvo za poboljšanje cirkulacije krvi jer širi krvne žile. Smanjuje sljepljivanje krvnih pločica koje postaju čišće i fleksibilnije.Na taj način smanjuje opasnost od nastajanja ugrušaka, poboljšava opskrbu tkiva krvlju i kisikom, te je nužna tvar kod svih kardiovaskularnih oboljenja.

Jedna molekula E-vitamina može zaštititi 200 molekula nezasićenih masnih kiselina od oštećenja izazvanih djelovanjem slobodnih radikala. Ispitivanja koja su proveli kardiolozi pokazuju da vitamin E, uzet tijekom ili neposredno nakon anginoznih bolova, može zaštititi srčani mišić od daljeg oštećenja.

Redovito uzimanje ovog vitamina jača imunitet starijih ljudi, što se odražava na poboljšanje obrane organizma od infekcija.

Koristan je i kod plućnih oboljenja, a može pomoći i kod degenerativnih bolesti živčanog sustava, jer ublažava neugodne prateće simptome, kao što su mišićni trzaji.

Vitamin E je važan čimbenik i u prevenciji pobačaja. Obzirom da je vitamin E nužan i za izgradnju mišićne mase, mogu ga koristiti i sportaši za postizanje odgovarajuće mišićne mase.

Poboljšava učinkovitost rada mišića i usporava nastupanje mišićnog zamora.

PREPARAT VITAMIN E
Vitamin E, kojeg nekad zovu i vitamin vječne mladosti, ima nekoliko blagotvornih efekata na cijelo tijelo. Štiti dragocjene masne kiseline od slobodnih radikala koji ih oštećuju (kao moćan antioksidant) i na taj način doprinosi očuvanju zdravlja i mladosti naših ćelija, kože, nervnog sistema i cirkulacije.

Kome preporučujemo?
• Svima koji žele da očuvaju mladalački duh
• Nakon bolesti i u stanju slabosti, s ciljem podrške za regeneraciju ćelija
• Nakon dobijanja modrica i opekotina s ciljem bržeg oporavka kože
• Sportistima za pravilan razvoj mišića i povećanje performansi mišića

Simptomi nedostatka vitamina E uključuju: oboljenja očiju (poremećaj krvotoka u mrežnjači), poremećaj koštanog razvoja, smanjenu seksualnu funkciju ili, u težim slučajevima, oštećenja nerava i mišića koja rezultiraju slabijim mišićima..

Da li ste znali u kombinaciji sa omega-3 masnim kiselinama, vitamin E doprinosi normalnom funkcionisanju mozga, dok sam po sebi vitamin E predstavlja i zaštitu omega-3 masnih kiselina od oksidacije, na primjer EPA i DHA iz ribljeg ulja?

PAŽNJA!
Osobe s problemima zgrušavanja krvi trebaju se konzultirati prije uzimanja E vitamina. Neorganske soli željeza mogu u potpunosti smanjiti djelovanje vitamina E, pa vremenski period između unošenja vitamina E i neoganskih preparata željeza treba biti najmanje 8 sati.
Zato preporučujemo uzimanje keliranog željeza (Iron Plus) koje se može uzimati zajedno s vitaminom E.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content