Mega Zinc - Trgovina CaliVita Bosna i Hercegovina

Go to content

Mega Zinc

Mega Zinc
Minerali Calivita
100 tableta

Organski cink
Količina na zalihama: Trenutno nema na zalihama!
21.00 KM
cink
Tablete koje sadrže organsko jedinjenje cinka u obliku helata, koje telo dobro apsorbuje i efikasno koristi.
promocija popust 25% >>
strijela

Organski cink

Organski cink

Savremene tablete koje sadrže organski spoj cinka. Helatna veza obezbjeđuje potpunu apsorpciju i iskorištenje. Posebno se preporučuje muškarcima!


Kome se preporučuje?

U organizmu se nakuplja relativno mala količina cinka, pa je neophodno njegovo stalno nadoknađivanje. U slučaju nedostatka cinka usporava se razvoj mišića i slabi imuni sistem. Cink kontroliše i reguliše metaboličke procese, funkcionisanje enzimskih sistema i održava cjelovitost ćelije. Neophodan je za sintezu bjelančevina i za proizvodnju DNK i pomaže proizvodnju insulina. Reguliše kontraktivnu sposobnost mišića i ubrzava zalječenje rana. Pojačava rast i mentalnu svježinu i može de pomogne u liječenju izvjesnih mentalnih smetnji. Pošto je cink potreban za normalnu prozvodnju testosterona i sperme, neki slučajevi poremećaja potencije mogu se objasniti nedostatkom cinka. Nije slučajno što je ostriga kao afrodizijak (sredstvo za pojačanje polnog nagona) neobično popularna, jer ona sadrži veliku količinu cinka. U slučaju manjka cinka raste apsorpcija teških metala u organizmu i, obratno, unošenjem cinka može se smanjiti ugradnja toksičnih materija.

Savremeni borac.


Cink spada u grupu elemenata u tragovima koji učestvuje u skoro svim metaboličkim procesima i prisutan je u skoro svakoj ćeliji našeg tijela. Doprinosi zdravom funkcionisanju imunog sistema, zdravlju kose, kože i noktiju, održava normalan nivo testosterona, muškog polnog hormona, kao i normalne mentalne funkcije, dok u isto vrijeme inhibira štetne oksidativne procese zbog svojih antioksidantnih osobina.

Kome preporučujemo?
 • Osobama koje žive u naseljima u kojima je zrak zagađeniji, zbog antioksidantnih efekata
 • Osobama koje ne konzumiraju, u dovoljnoj količini i dovoljno često, prehrambene proizvode sa visokim sadržajem cinka, kao što je meso ili integralne žitarice
 • Sportistima i onima koji se bave teškim fizičkim radom
 • Svima tokom stresnih životnih situacija.

Simptomi nedostatka cinka uključuju:
Simptomi nedostatka cinka uključuju: probleme sa kožom, noktima i vidom, sporije zacjeljivanje rana u blažim slučajevima. Ukoliko se radi o ozbiljnijoj deficijenciji, može da dođe do patuljastog rasta i atrofije testisa**

Da li ste znali da je nekoliko studija pokazalo blagotvorne efekte suplementacije cinka u slučaju dijabetesa? Pored mnogih drugih korisnih efekata, cink igra određenu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata. Može da bude od pomoći u redukciji šećera u krvi prije i nakon obroka, kao i u redukciji ukupnog nivoa holesterola i triglicerida*

Jedna tableta Mega cinka pruža cinka kao 93 jajeta!

*Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis - R Jayawardena, P Ranasinghe, P Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda - Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13
** A nyomelemek nyomában (Tracing trace elements) – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp. Új Tápanyagtáblázat (New Nutrient Chart) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2006 Bp. Élelmezés és táplálkozásegészségtan (Nutrition and nutritional physiology) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.
100 tableta

Upotreba
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 1 tableta dnevno.

Aktivni sastojci


Jedna tableta Mega cinka pruža cinka kao 93 jajeta!


AKTIVNI SASTOJCI
Mega Zinc aktivni sastav/tableta:
Cink 50 mg
Pažnja! U slučaju tegoba sa bubrezima, posavjetujte se sa svojim ljekarom imajući u vidu da se cink putem urina izbacuje iz organizma. Konzumiranje Mega Zinc preparata se preporučuje samo u obliku privremenog tretmana!

eko cink megaodrom


Cink je element u tragovima koji igra ulogu u metabolizmu kiselina i baza, ugljikohidrata, masnih kiselina i sintezi proteina i nalazi se u svakoj ćeliji našeg tijela. Ona igra ulogu u funkcionisanju našeg imunološkog sistema, doprinosi održavanju zdrave kose, kože i noktiju, doprinosi održavanju normalnog nivoa muškog polnog hormona u krvi i igra ulogu u kognitivnim funkcijama, a istovremeno sa svojim antioksidativnim efektom igra ulogu u zaštiti ćelija od oksidativnog stres.

Koga preporučujemo?
 • Svima koji žive u gradovima sa zagađenim zrakom.
 • Svako ko ne konzumira visoko-cinkove prehrambene proizvode, kao što su meso ili žitarice od pšenice, redovno iu dovoljnim količinama.
 • Sportisti i svi koji obavljaju teške fizičke poslove.
 • Svako u stresnim životnim situacijama.

U slučaju nedostatka ...
Među simptomima nedostatka cinka su: u blagim slučajevima, problemi sa kožom, kosa, nokti i vid, i produženo vreme zarastanja rane. Ako je nedostatak jak, može izazvati slab rast i atrofiju.

Jeste li znali?
Jedna Mega Zinc tableta nudi toliko cink kao 93 jaja!

Da li ste znali da mnoge studije pokazuju korist od upotrebe cinka kao dodatka prehrani za ljude sa poremećajima metabolizma ugljikohidrata, jer pored mnogih korisnih efekata, cink takođe radi na metabolizmu ugljenih hidrata?
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Mega Zinc - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  strijela
  Garancija najniže cijene
  Mega Zinc
  Back to content