Mega Zinc - Trgovina CaliVita International

Go to content
Mega Zinc
100 tableta

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 1 tableta dnevno.

Mega Zinc aktivni sastav/tableta:
Cink 50 mg
VELIKA KOLIČINA Q10 SA ANTIOKSIDANTIMA
Savremene tablete koje sadrže organski spoj cinka. Helatna veza obezbjeđuje potpunu apsorpciju i iskorištenje. Posebno se preporučuje muškarcima!

U organizmu se nakuplja relativno mala količina cinka, pa je neophodno njegovo stalno nadoknađivanje. U slučaju nedostatka cinka usporava se razvoj mišića i slabi imuni sistem. Cink kontroliše i reguliše metaboličke procese, funkcionisanje enzimskih sistema i održava cjelovitost ćelije. Neophodan je za sintezu bjelančevina i za proizvodnju DNK i pomaže proizvodnju insulina. Reguliše kontraktivnu sposobnost mišića i ubrzava zalječenje rana. Pojačava rast i mentalnu svježinu i može de pomogne u liječenju izvjesnih mentalnih smetnji. Pošto je cink potreban za normalnu prozvodnju testosterona i sperme, neki slučajevi poremećaja potencije mogu se objasniti nedostatkom cinka. Nije slučajno što je ostriga kao afrodizijak (sredstvo za pojačanje polnog nagona) neobično popularna, jer ona sadrži veliku količinu cinka. U slučaju manjka cinka raste apsorpcija teških metala u organizmu i, obratno, unošenjem cinka može se smanjiti ugradnja toksičnih materija.

Savremeni borac.

Cink spada u grupu elemenata u tragovima koji učestvuje u skoro svim metaboličkim procesima i prisutan je u skoro svakoj ćeliji našeg tijela. Doprinosi zdravom funkcionisanju imunog sistema, zdravlju kose, kože i noktiju, održava normalan nivo testosterona, muškog polnog hormona, kao i normalne mentalne funkcije, dok u isto vrijeme inhibira štetne oksidativne procese zbog svojih antioksidantnih osobina.

Kome preporučujemo?
 • Osobama koje žive u naseljima u kojima je zrak zagađeniji, zbog antioksidantnih efekata
 • Osobama koje ne konzumiraju, u dovoljnoj količini i dovoljno često, prehrambene proizvode sa visokim sadržajem cinka, kao što je meso ili integralne žitarice
 • Sportistima i onima koji se bave teškim fizičkim radom
 • Svima tokom stresnih životnih situacija.

Simptomi nedostatka cinka uključuju:
Simptomi nedostatka cinka uključuju: probleme sa kožom, noktima i vidom, sporije zacjeljivanje rana u blažim slučajevima. Ukoliko se radi o ozbiljnijoj deficijenciji, može da dođe do patuljastog rasta i atrofije testisa**

Da li ste znali da je nekoliko studija pokazalo blagotvorne efekte suplementacije cinka u slučaju dijabetesa? Pored mnogih drugih korisnih efekata, cink igra određenu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata. Može da bude od pomoći u redukciji šećera u krvi prije i nakon obroka, kao i u redukciji ukupnog nivoa holesterola i triglicerida*

Jedna tableta Mega cinka pruža cinka kao 93 jajeta!

Pažnja! U slučaju tegoba sa bubrezima, posavjetujte se sa svojim ljekarom imajući u vidu da se cink putem urina izbacuje iz organizma. Konzumiranje Mega Zinc preparata se preporučuje samo u obliku privremenog tretmana!

*Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis - R Jayawardena, P Ranasinghe, P Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda - Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13
** A nyomelemek nyomában (Tracing trace elements) – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp. Új Tápanyagtáblázat (New Nutrient Chart) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2006 Bp. Élelmezés és táplálkozásegészségtan (Nutrition and nutritional physiology) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.

7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content