Infant Formula - Trgovina CaliVita International

Go to content

Infant Formula

Infant Formula
60 ml

Upotreba:
1 ml dnevno, u toku jela.

Infant Formula aktivni sastav/1 ml:
Vitamin A 1,332 I.U.
Vitamin E 4 I.U.
Vitamin C 35 mg
Vitamin B1 0.5 mg
Vitamin B2 0.6 mg
Niacinamid 8 mg
Pantotenska kiselina 3 mg
Vitamin B6 0.4 mg
Vitamin B12 0.5 mcg
Multivitaminske kapi za dijecu
novo ime: Pre Steps Daily

Prirodni, tečni multivitamin sa dobrom apsorpcijom, namjenjen bebama. Vitamin A je ekstrahovan iz ribljeg ulja, a vitamin E iz prirodnih biljnih ulja. Vitamini A i B, kao i vitamin C, takođe su prirodnog porijekla. Ukusna tečnost koja se lako dozira. Prije upotrebe promućkati.

VITAMINI ZA DJECU

Infant Formula je multivitaminski kompleks posebno namijenjen najmlađima i djeci, lak je za upotrebu, prijatnog je ukusa i efikasno se apsorbuje zahvaljujući tome što je u tečnom obliku

Period dojenja je odlučujući za dalji razvoj djeteta. Adekvatno hranjeno odojče će kasnije biti zdravije, bolje će se razvijati i bolje će učiti. Uglavnom, ni razne vrste dječije hrane ni hrana koju uzima dojilja ne sadrže dovoljne količine vitamina, jer namirnice tokom proizvodnje, prerade i konzerviranja veoma mnogo gube od svoje početne hranljive vrijednosti i smanjuje se njihov sadržaj vitaminima i mineralnih materija. Stoga je i u periodu dojenja upotreba multivitaminskih dodataka ishrani potrebna najmanje onoliko koliko i u dobu. U slučaju djece u predškolskom i školskom uzrastu unos odgovarajućih hranljivih sastojaka, vitamina i mineralnih materija ima izvanrednu važnost. Nedostatak ovih sastojaka može da prouzrokuje ozbiljne probleme po zdravlje i svakodnevne aktivnosti djeteta, isto kao što u velikoj mjeri utiče na život odraslih. Budući da ishrana djece uglavnom ni izdaleka nije idealna, preporučuje se da i ona uzimaju dodatke ishrani koji sadrže vitamine i mineralne materije.

Ni najmlađi ne smiju izostati.

Kome preporučujemo?
  • Dojenčadi i djeci za svakodnevnu upotrebu s ciljem osiguranja vitamina koji su neophodni za zdrav rast, kao i za njihov fizički i mentalni razvoj. Simptomi općeg nedostatka vitamina uključuju: sklonost ka zamoru, iscrpljenost, depresija, potištenost, opadanje fizičkih i mentalnih sposobnosti, češće obolijevanje usljed oslabljene otpornosti.

Da li ste znali da su istraživači utvrdili da tokom jedne godine skoro polovina svih roditelja u SAD-u mora da izostaje sa posla da bi se pobrinula za svoju  djecu kad obole, pri čemu jedna trećina roditelja nema dovoljno dana plaćenog bolovanja*.

Pažnja! IU slučaju kada majka ima dovoljno mlijeka, dojenje treba da ima prioritet sve dok dijete ne napuni šest mjeseci! Prije početka dugotrajnije primjene ovog proizvoda, obavezno se posavjetujte sa svojim ljekarom! Ovaj proizvod nije zamjena za raznovrsnu i dobro izbalansiranu ishranu!
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content