Garlic Caps - Trgovina CaliVita International

Go to content

Garlic Caps

Garlic Caps
100 gelkapsula

Upotreba:
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 2-4 želatinske kapsule

Garlic Caps aktivni sastav/kapsula:
Bijeli luk (500:1) 350 mg
Peršun (70:1) 2500 mcg
Bijeli luk
Želatinske kapsule koje sadrže bijeli luk i peršun; vjekovima uspješno primjenjivani u narodnoj medicini, sa širokim spektrom primjene, a izbjegavajući neprijatne pojave svježeg bijelog luka (neprijatan miris, gorušica).

PREPARAT BIJELOG LUKA

Antibakterijski i antifungalni efekti bijelog luka i njegov zaštitni efekat na kardiovaskularni sistem može da se objasni dragocjenim komponentama sumpora, koji je također odgovoran i za njegov karakteristični miris. Ova biljka sadrži više od 200 vrsta biološki aktivnih supstanci,
uključujući vitamine, aminokiseline i enzime.

Bijeli luk je začinska biljka, odavno poznata po svome pozitivnom dejstvu na zdravlje. Sadrži preko 200 vrsta biološki aktivnih materija - vitamina, mineralnih materija, aminokiselina i enzima. U mnogim aspektima korisno utiče na funkcionisanje našeg organizma.

Tradicionalno i savremeno.

Kome preporučujemo?
 • S ciljem smanjenja rizika od razvoja arteroskleroze i kao pomoć u normalizaciji krvnog pritiska
 • Kao pomoć u terapiji redukcije nivoa holesterola
 • Osobama koje žele da kontrolišu nivo masti u krvi prirodnim
 • putem
 • Zbog svog antibiotskog efekta, može uspješno da se primjenjuje u slučaju oboljenja od gripa i u slučaju kašlja.

Da li ste znali da, je u Njemačkoj bijeli luk u kapsulama prihvaćen kao zvanični preparat za snižavanje nivoa holesterola u krvi?

Pažnja! Preparat koji sadrži bijeli luk uvijek mora da se primjenjuje sa puno vode ili voćnog soka. Ukoliko imate problema sa koagulacijom ili ukoliko se spremate za operaciju, obavezno
potražite savjet ljekara prije upotrebe preparata bijelog luka. Osobe alergične na bijeli luk i/ili osobe osjetljive na bilo koji aktivni sastojak porodice Liliaceace, treba da izbjegavaju ovaj proizvod. Dojilje treba da uzmu u obzir da neke komponente bijelog luka mogu da prodru u majčino mlijeko.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Back to content