Culevit - Trgovina CaliVita International

Go to content

Culevit

Culevit
Ostali proizvodi Calivita
180 tableta
na lageru
cancer

Culevit se može uzeti za jačanje ili regeneraciju tela

Proizvod sadrži esencijalne aminokiseline i vitamine
promocija popust 25% >>
strijela

Calivita Culevit

PREVENCIJA NEKONTROLISANOG RASTA ĆELIJA

Culevit je prirodna mješavina vitamina i aminokiselina koja sadrži značajne količine vitamina, aminokiselina i drugih gradivnih elemenata ćelija, koje su veoma važne za regeneraciju i jačanje tijela u slučaju  ozbiljnih bolesti, oslabljenog zdravlja, ubitka tjelesne težine i loše opće kondicije. Culevit može da pomogne u prevenciji i tretmanu nekontrolisanog dijeljenja ćelija, a također je koristan i kao podrška odbrambenom mehanizmu tijela u odbrani od kancera.

Otkriće "pasivne antitumorske zaštite" koja se nalazi u cirkulatornom sistemu postaje sve više priznato u naučnim krugovima. Ovaj sistem je odgovoran za zaštitu organizma od tumora i njegovo dejstvo se može popraviti kontinuiranom primjenom adekvatnih nutritijenata.

Biohemičar Đula Kulčar je tokom dugogodišnjeg istraživačkog rada došao do zaključka da u ljudskom organizmu postoji jedan odbrambeni sistem protiv pojave tumora. Ovaj sistem uništava abnormalne ćelije. Mađarski istraživač je dokazao da u slučaju adekvatne ishrane organizma funkcioniše odbrambena linija od malignih bolesti na molekularnom nivou. Sistem odbrane, kako je pretpostavio Đula Kunčar, zasnovan je na postojanju razlika između metaboličkih svojstava zdravih i patoloških ćelija. Zdrave ćelije apsorbuju neophodne količine nutritijenata za njihov metabolizam. Oni se transportuju sistemom za cirkulaciju i mogu biti činioci nekih antitumorskih sistema odbrane. Za razliku od njih, tumorske ćelije pokušavaju da apsorbuju sve raspoložive količine nutritijenata koje se nalaze oko njih, na račun zdravih ćelija. Ovakva "pohlepa" ne može da prođe nekažnjena, jer postoji informacija usađena u memoriju ćelije - momenat zasićenja hranljivim supstancama koji je rijetko postizan u davna vremena, kada smo se borili za opstanak. Tijelo takvoj ćeliji šalje signal da započne proces vlastitog samouništenja, koji se prenosi molekulima prisutnim u cirkulaciji. Prema Kulčaru, u organizmu postoji sistem, koji on naziva pasivni odbrambeni sistem, koji čini 16 različitih molekula, uvijek prisutnih u tjelesnoj cirkulaciji. Kako se ove materije u velikim količinama apsorbuju u oboljele ćelije, tako se i informacija prenosi do njih. Ove supstance započinju proces koji naučnici nazivaju "programirana ćelijska smrt" ili, stručnije apotoza, kojim se uništavaju nepoželjne ćelije.

Sistem odbrane.

Kome i zašto preporučujemo?
 • S ciljem potpomaganja regeneracije tijela
 • Tokom perioda oporavka nakon operacija, povreda
 • i ozbiljnih bolesti
 • U slučaju kancera, kao suplement propisanoj terapiji, uz saglasnost ljekara

Da li ste znali da naše tijelo redovno proizvodi ćelije kancera, protiv kojih se bori uz pomoć
svog specijalnog “odbrambenog mehanizma”, takozvane pasivne antitumorske zaštite?
180 tableta

Upotreba:
1 tableta dnevno za regeneraciju i oporavak organizma poslije operacija, povreda ili bolesti ili po preporuci ljekara.
(3-5 x 2 tablete dnevno)

AKTIVNI SASTOJCI
Culevit aktivni sastav/tableta:
Vitamin C 30.00 mg
Vitamin B6 1.00 mg
Vitamin B2 0.80 mg
Biotin 0.03 mg
Arginin 78.39 mg
Fenilalanin 33.04 mg
Histidin 31.03 mg
Metionin 29.84 mg
Tryptofan 15.32 mg
Tirozin 1.27 mg
Jabučna kiselina 23.47 mg
Adenine 2.26 mg
Pažnja! U slučaju alergije na bilo koji od aktivnih sastojaka i aditiva, ne upotrebljavati ovaj proizvod! Nije preporučljiv za osobe oboljele od fenilkenoturije zbog toga što sadrži fenilalanin. Ne preporučuje se pacijentima kojima je neophodna dijaliza (tretman bubrega) i onima koji pate od poremećaja funkcije jetre. Ukoliko patite od kanceroznog tumora koji izaziva produkciju serotonina, upotreba ovog preparata nije preporučljiva! U slučaju postojeće i poznate ozbiljne poremećenosti funkcije jetre i bubrega, posavjetujte se sa svojim ljekarom prije upotrebe ovog proizvoda. U slučaju čira na želucu ili dvanaestopalačnom crijevu, upotreba Culevit tableta iziskuje posebnu pažnju.
Culevit sadrži aminokiseline i vitamine uključene u pravilno funkcionisanje organizma. Culevit aktivni sastojci mogu se koristiti za jačanje tijela.

Šta sadrži Culevit

Proizvod sadrži aminokiseline kao što su: L-metionin, L-fenilalanin, L-triptofan, L-arginin, L-histidin, L-tirozin, neophodni za pravilnu izgradnju proteina, koji su sastavni dio svakog živog organizma. Među aktivnim sastojcima su: vitamin C, B2, B6, biotin, povoljno utiču na energetski metabolizam i pravilno funkcionisanje nervnog sistema.

Vitamin C takođe doprinosi smanjenju umora i umora, podržava imuni sistem, doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i igra važnu ulogu u funkcionisanju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, zuba, desni i kože.

Vitamin B2 pomaže u održavanju normalnog vida, pravilnom metabolizmu željeza i održavanju ispravnog stanja sluznice i crvenih krvnih stanica.

Vitamin B6 je uključen u metabolizam proteina, glikogena i homocisteina. Pomaže u pravilnoj proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, u funkcioniranju imunološkog sistema i doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti.

Biotin, zauzvrat, pomaže u održavanju pravilnog metabolizma makronutrijenata i pozitivno utiče na kosu, kožu i sluzokožu.

Ovaj proizvod se takođe preporučuje ljudima koji su prošli tretman za mršavljenje ili su koristili restriktivnu dijetu.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  1. CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
  2. Uvijek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  4. Dajemo 100%  garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbjeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama cGMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu valiteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA(Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
  strijela

  Culevit - Mišljenja o proizvodu

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  Garancija najniže cijene
  Culevit
  Back to content